În vechea ei splendoarekalaz2

În mai puţin de un an s-a reuşit renovarea exterioară a uneia dintre cele mai frumoase biserici baroce din Transilvania. Construită între anii 1769 şi 1779 după planurile arhitectului din Viena Sebastian Rosenstingl, aceasta are o semnificaţie aparte pentru careieni, care în ultimii ani au privit cu îngrijorării degradarea elementelor exterioare ale clădirii. La ajutorul Episcopiei Romano Catolice de Satu Mare a venit de data aceasta Guvernul Ungariei, care a transferat 60 de milioane de forinţi pentru restaurare – banii fiind daţi ca şi donaţie.
Lucrările au început în întâi august a anului trecut şi în decursul a doar unui an s-a reuşit renovarea faţadei clădirii cu restaurarea elementelor ornamentale – astfel şi a statuilor –, schimbarea ferestrelor, înlocuirea structurilor din lemn degradate, vopsirea învelişului acoperişului. Nu a mai rămas decât să fie sfinţită de episcopul PS Eugen Schönberger în data de 25 august, când se va sărbători şi hramul bisericii.
În cadrul Sfintel Liturghii de la ora 18 se va face binecuvântarea, la eveniment fiind aşteptaţi nu numai enoriaşii, dar şi toţi cei care vor să ia parte la bucuria careienilor.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts