Politica sătmăreană, verde-n fațăemisiune

Miercuri seara a avut loc a doua emisiune Politica sătmăreană de la Nord Vest TV, iar invitatul principal al moderatorului Mircea Govor a fost senatorul de Maramureş, Liviu Pop.

Acesta a punctat că este foarte important ca Baia Mare să devină capitală europeană, căci şi județul nostru ar avea foarte mult de câștigat.
Senatorul de Maramureş, Liviu Pop, a declarat miercuri în cadrul emisiunii moderate de Mircea Govor că se simte aproape de sătmăreni chiar dacă este senator de Maramureş. Sătmărenii și maramureșenii au fost mereu ca frații, dovadă fiind sprijinul venit din partea Consiliului Județean Satu Mare în cursa municipiului Baia Mare în a deveni capitală culturală europeană. ”O parte din politicienii sătmăreni au înţeles că dacă Baia Mare câştigă şi Satu Mare câştigă”.
În acelaşi timp senatorul s-a declarat mulţumit de faptul că cei doi preşedinţi de Consilii Judeţene au venit cu semnalul clar în ceea ce priveşte drumul expres Baia Mare-Satu Mare. Şi a făcut referire la o investiţie importantă din trecut: ”Pe guvernarea PSD-ului s-a făcut un drum extrem de important de la Sighetu Marmaţiei la Negreşti, un drum care în 50 de ani nu a fost reabilitat”. Acesta le-a mai adus aminte sătmărenilor că în anul 2015 Satu Mare a fost pe primul loc pe ţară la atragerea de fonduri pentru dezvoltarea judeţului şi asta se datorează fostei conduceri a Consiliului Judeţean şi în special domnului Mircea Govor.
În cadrul aceliași emisiuni, Mircea Govor a anunțat telespectatorii despre faptul că Partidul Național Liberal refuză să vină în platoul emisiunii, invocând anumite probleme juridice. Acesta a mai declarat:”În ceea ce mă priveşte o consider o jignire la adresa dumneavoastră, a celor care doriţi să aflaţi ce se întâmplă în politica judeţului nostru. Am impresia că dânşii nefiind la curent încă cu ceea ce se întâmplă în judeţ şi având în faţă un om care a trecut prin multe în viaţă şi în administraţie şi în sport şi în politică poate că le este teamă să vină să nu se facă de râs. Cei doi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean cât şi cei doi viceprimari sunt ai PNL şi refuză să participe la emisiune. Este până la urmă pierderea lor.”
Invitat la aceeaşi emisiune prof. Teodor Curpaş a tinut să-i mulţumească senatorului Liviu Pop pentru faptul că în intervenţiile sale vorbeşte şi despre Satu Mare. Legat de decizia PNL-iştilor acesta le-a reamintit acestora faptul că presa este o putere în stat şi trebuie respectată.
Legat de aceeaşi problemă senatorul Liviu Pop crede că este o decizie locală şi nu una naţională. „Am avut în dezbatere iniţiativa legislativă prin care am dorit să reducem CAS-ul, liderul de grup al PNL a ieşit în faţa tuturor şi a declarat că PNL nu susţine această iniţiativă. Totuşi la vot proiectul a trecut cu vreo 20 de voturi din partea PNL, aşadar liderii nu sunt întotdeauna ascultaţi.”
Prin această emisiune sătmărenii au ocazia să afle tot ce se întâmplă în viaţa politică din județul Satu Mare.
Emisiunea este programată de luni până joi de la ora 19 la Nord Vest TV.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts