More

    Proiectul magazinului Lidl a fost aprobat de Consiliul Local

    lidl satu mare

    După discuții aprinse în ultima ședință de Consiliu Local, proiectul magazinului Lidl de pe Drumul Careiului a fost aprobat ieri cu o majoritate de voturi de către consilierii UDMR, PSD și PNL. Astfel, singura diferență față de proiectul respins anterior a fost includerea în proiect a unui gard viu care să despartă viitorul magazin de Biserica Ortodoxă ”Sfinții Împărați Constantin și Elena”.

    ALDE a absentat în grup
    Dacă cei de la UDMR, PSD și PNL au participat aproape în efectiv complet, doar social-democratul Adrian Micle lipsind, la ALDE situația a fost ceva mai aparte. Din cei trei consilieri ALDE, doar Robert Pugner a fost prezent, Marcela Papici și Cosmin Rațiu lipsind de la ședință.
    De asemenea, dacă UDMR, PSD și PNL au votat favorabil, Robert Pugner de la ALDE s-a abținut. Interesant este faptul că ideea gardului viu care să despartă cele două construcții i-a aparținut tocmai lui Robert Pugner. Iar în această lumină este interesantă poziția sa.

    PSD este pentru mediere
    Șeful grupului PSD din Consiliul Local, Radu Roca, a ținut să precizeze că social-democrații nu au fost împotriva construirii magazinului, dar au dorit clarificarea situației și ajungerea la un numitor comun între reprezentanții Bisericii și cei de la Lidl, fapt care s-a și întâmplat.
    ”Noi, consilierii Partidului Social Democrat, care am votat amânarea acestui proiect din ședința ordinară nu suntem împotriva investiției, ci am dorit ca cei din conducerea Primăriei, împreună cu Biserica și cei de la Lidl să se întâlnească și să găsească o soluție, astfel încât ambele părți să fie într-o soluție uniformă. Trebuie să spunem că nici Biserica nu este împotriva acestei investiții, iar noi trebuie să vedem modernizarea zonei în care este biserica, astfel încât acea zonă să se dezvolte, dar să se respecte toate cerințele care sunt prevăzute în Planul Urbanistic Zonal”, a declarat Radu Roca.

    Sens giratoriu în loc de semafoare
    Consilierii locali au aprobat, totodată, și construirea unui sens giratoriu pe Drumul Careiului.
    Viceprimarul municipiului Satu Mare, Adrian Albu, a fost cel care a solicitat reprezentanților Lidl ca în cazul în care pietonii vor încurca traficul rutier în zonă, să fie implementat un sistem de semaforizare specială pentru pietoni.
    Cei de la Lidl, prin Cosmin Man, au fost de acord cu această solicitare.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE