Simona Pop, cetăţean de onoare al Sătmaruluirio

La propunerea primarului municipiului Satu Mare, spadasinei Simona Pop, sătmăreanca care este componentă noastră echipei de spadă a României, medaliată cu aur la Olimpiada de la Rio de Janiero, i se va înmâna titlul de cetățean de onoare al municipiului Satu Mare.

Consilierii locali sătmăreni au votat, în cadrul ședinței de ieri, în unanimitate propunerea primarului Kereskenyi Gabor, urmând ca la revenirea acasă a campioanei olimpice să fie organizată o ceremonie în cadrul căreia Simonei Pop să-i fie înmânat titlul.

Primarul Kereskenyi a motivat, în cadrul ședinței, de ce a făcut această propunere.

”Nu este cazul să explic cât de importantă este pentru municipiul Satu Mare o medalie de aur la Jocurile Olimpice. Din fericire, această performanță deosebită a fost motivul convocării ședinței de astăzi, și anume de acordare a titlului de cetățean de onoare al municipiului Satu Mare sportivei Simona Pop. Vreau să o felicit și pe această cale, atât pe sportivă, dar și pe antrenorul Csiszar Francisc, care și-a adus un aport deosebit în această medalie de aur. Am vorbit cu Simona Pop, se întoarce în România în data de 24 august, mai rămâne câteva zile în Capitală, urmând ca să se întoarcă în orașul natal, în Satu Mare. Bineînțeles, cu această ocazie va fi organizată o festivitate de înmânare a titlului de cetățean de onoare”, a precizat Kereskenyi.

Simona Pop este un produs al şcolii sătmărene de scrimă. A ales spada şi a fost pregătită la CS Satu Mare de antrenorul Csiszar Francisc. A cucerit medalii naţionale la toate categoriile de vârstă iar la nivel de junioare a devenit vicecampioană mondială în 2008 la Acireale.

După Jocurile Olimpice din 2012 a fost cooptată în lotul naţional de spadă al României şi a ales să se transfere la CSA Steaua Bucureşti.

A urmat o serie de rezultate excelente la nivel de Campionate Mondiale şi Campionate Europene între 2013 şi 2016, atât la individual, cât şi cu echipa.

Iar în această vară a devenit CAMPIOANĂ OLIMPICĂ la spadă cu echipa ROMÂNIEI. La Jocurile Olimpice de la RIO , Simona Pop a devenit prima campioană olimpică a scrimei sătmărene.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts