Tarifele nesimţite la RCA îi scot în stradă…rca

Patronatele din domeniul transporturilor au înregistrat o cerere de miting la Primăria Municipiului București pentru data de 15 septembrie. Transportatorii vor să protesteze astfel față de majorarea tarifelor la RCA.

Protestul va începe simultan atât în București, cât și în principalele orașe reședință de județ, începând cu ora 9 dimineața. În București, protestul va avea loc atât în fața Guvernului, cât și a Parlamentului, în subordinea căruia se află Autoritatea de Supraveghere Financiară.

“Din respect față de toate familiile cu copii mici, am avut în vedere evitarea datei de început a anului școlar atunci când am stabilit data de 15 septembrie. Spre deosebire de anul trecut, protestul nu se va desfășura doar în București, ci va fi la nivel național și este foarte posibil să se prelungească pe termen nedefinit. Reamintim factorilor de decizie că atât Guvernul României, cât și Parlamentul României se află în slujba cetățeanului român și au obligația de a proteja cetățeanul și industria autohtonă românească. Despre ASF, ne-am convins, este în slujba multinaționalelor din asigurări care le finanțează salariile direct proporționale cu prima RCA, adică, exorbitante și nejustificate’, a declarat Vasile Ștefănescu, preşedinte COTAR.

Transportatorii solicită Guvernului înghețarea primelor RCA la valorile medii calculate de ASF pentru luna iunie 2016, “tarife despre care ASF consideră că oferă stabilitate financiară și care stau la baza relansării pieței asigurărilor RCA din România”.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts