More


  Terenurile de sport se deschid în Satu Mare

  - Advertisement -

  teren

  După luni întregi în care terenurile de sport – inițiate și finalizate în mandatul primarului Dorel Coica – au stat cu lacătul pe ușă, administrația locală a inițiat un proiect de hotărâre prin care le cere consilierilor locali ca aceste terenuri să fie date în folosința și administrarea Liceului cu Program Sportiv Satu Mare.

  Trei terenuri de sport
  Prin contractele de furnizare privind achiziția de “Mobilier Urban Lot 2 Teren sintetic de minifotbal” s-au montat trei terenuri pe Aleea Milcov, strada 24 Ianuarie și strada Bobocului, colț cu strada Belșugului. ”Ținând cont de cererea formulată de Liceul cu Program Sportiv Satu Mare prin care se solicită darea în administrare a acestor terenuri sintetice de minifotbal în vederea îmbunătățirii condițiilor de selecție și antrenament pentru sportivi. Având în vedere faptul că unul dintre cele trei terenuri este situat în incinta bazei sportive Dinamo, care se află în administrarea liceului, și luând în considerare modul în care s-a vandalizat terenul situat pe aleea Milcov, coroborat cu faptul că se impune revigorarea activităților sportive prin implicarea atât a autorității publice locale cât și a antrenorilor din cadrul LPS-CSS, propun aprobarea proiectului de hotărâre”, se arată în proiectul inițiat de primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor.

  Terenurile vor avea denumirile a trei sătmăreni importanți
  Cele trei terenuri vor purta numele unor sătmăreni care s-au remarcat în lumea sportului. Nicolae Marcu (1953-2012) a început fotbalul la Petrolul Ploiești și a ajuns la Olimpia Satu Mare în 1975 adus fiind la gruparea sătmăreană de reputatul antrenor Traian Ionescu. Nicu Marcu s-a impus de la începutul venirii sale la Satu Mare, a devenit în scurt timp un jucător de bază în formația sătmăreană fiind titular de drept indiferent de tehnicienii care au stat pe banca Olimpiei. A fost prezent în teren la cea mai mare performanță a Olimpiei, finala Cupei României, disputată în anul 1978, împotriva Universității Craiova. Spre sfârșitul carierei, în anii ‘85, Nicolae Marcu a activat o vreme la Someșul Satu Mare și la Strungul Arad. A revenit însă în scurt timp la Satu Mare și în anul 1987 și-a pus ghetele în cui și s-a dedicat activității de antrenor. A început la juniorii Olimpiei dar în scurt timp a preluat prima echipă a clubului sătmărean pe care a antrenat-o de mai multe ori în perioada în care echipa a activat în Liga II-a. A pregătit apoi pe Someșul Satu Mare iar în ultimii ani a antrenat, cu bune rezultate, echipele de juniori ale Olimpiei.
  Ştefan Báthori (1950-2010), considerat a fi unul dintre cei mai buni portari din ţară în perioada anilor 70-80, a evoluat de-a lungul vremii în prima divizie la Olimpia Satu Mare şi Poli Timişoara şi a fost convocat atât la Naţionala de juniori a României cât şi la echipa olimpică. A evoluat pentru Olimpia Satu Mare în Divizia A și Divizia B. S-a ocupat apoi ani buni de pregătirea cu portarii la Olimpia, prin mâna sa trecând portari importanți ca Zoltán Ritli sau Martin Tudor.
  Romász János ( 1967-2015) a fost unul dintre cei mai de seamă jurnaliști de sport din Transilvania. A fost redactorul cotidianului Krónika, Szatmári Hírlap și Szatmári Friss Újság. Romász János a fost un sufletist adevărat care a promovat în continuu sportul sătmărean. Totodată era un adevărat lexicon sportiv, fiind gata să răspundă oricând la întrebări legate de Jocurile Olimpice, Campionate Mondiale sau Europene. S-a stins din viață la doar 48 de ani, în 2015.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img