More


  Cererile pentru ajutoarele de încălzire, depuse la SPAS

  - Advertisement -

  spas

  Începând din data de 10 octombrie 2016, la sediul Serviciului Public de Asistenţă Socială (SPAS) Satu Mare se pot depune cereri şi declaraţii pe propria răspundere privind acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinţei. Acestea pot fi depuse de luni până joi, între orele 08.30 și 14.30.

  Formularele, la sediul SPAS
  Formularele de cereri și declarații pe propria răspundere vor putea fi ridicate de la sediul Serviciului Public de Asistență Socială Satu Mare tot începând de luni, 10 octombrie 2016. Acestea vor fi personalizate cu antetul Serviciului Public de Asistență Socială Satu Mare pentru a nu putea fi comercializate. Formularele se distribuie gratuit doar titularului ajutorului pentru încălzirea locuinței sau unui membru de familie, nefiind posibilă ridicarea mai multor exemplare de formulare de către aceeași persoană. În prima etapă vor fi tipărite 1.000 de formulare, iar pe măsura epuizării stocului urmând să fie suplimentat numărul tipizatelor.

  Pentru obținerea acestor ajutoare, solicitanții vor prezenta la sediul Serviciului Public de Asistență Socială Satu Mare o cerere însoțită de documentele justificative privind componența familiei, veniturile realizate și bunurile aflate în posesie. Pentru evitarea acordării de drepturi necuvenite, Serviciul Public de Asistenţă Socială Satu Mare poate solicita informații de la instituțiile/autoritățile competente, pe bază de protocol. Orice modificare intervenită în componenţa familiei şi a veniturilor acesteia se comunică Serviciului Public de Asistenţă Socială Satu Mare, în termen de 5 zile de la data modificării, prin depunerea unei noi cereri şi declaraţii pe propria răspundere cu documentele justificative.

  Cuantumul ajutorului
  Cuantumurile şi nivelurile venitului net pe membru de familie în vederea acordării ajutorului pentru încălzirea locuinţei cu gaze naturale sunt de 262 de lei, pentru cei cu venituri mai mici de 155 de lei pe membru de familia, 190 pentru cei cuprinși între 155 și 210 lei, 150 pentru cei între 201 și 260 de lei, 120 pentru cei între 260 și 310 lei, 90 de lei pentru cei cu venituri cuprinse între 310 și 355 lei pe membru de familie, 70 de lei pentru cei cu venituri între 355 și 425 de lei, 45 de lei pentru cei între 425 și 380, 35 de lei pentru cei între 480 și 540 de lei și, în fine, 20 de lei pentru cei cu venituri între 540 și 615 lei pe membru.

  Cuantumurile şi nivelurile venitului net pe membru de familie în vederea acordării ajutorului pentru încălzirea locuinţei cu energie electrică sunt cuprinse între 48 de lei și 240 de lei pe lună. Ancheta socială este obligatorie pentru solicitarea ajutorului de încălzire cu energie electrică pentru a evita acordarea de ajutoare pentru mai multe sisteme de încălzire utilizate în aceeași gospodărie. De asemenea, ajutoarele la cărbuni sunt cuprinse între 16 și 54 de lei.

  Pentru ajutoarele de încălzire cu lemne, cărbuni, combustibili petrolieri plata acestora se va efectua la începutul sezonului rece, pentru toate lunile sezonului, respectiv aceeași procedură ca și în cazul beneficiarilor de ajutor social care utilizează pentru încălzirea locuinței acest tip de combustibil.

  Cristian Stan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img