More


  Fotbal feminin: România a ratat calificarea la EURO 2017

  - Advertisement -

  Naționala feminină de fotbal a României a ratat calificarea la EURO 2017, după ce a terminat la egalitate cu Portugalia, 1-1 (0-0, 0-0), la finalul prelungirilor, marți seara, pe stadionul ‘’Dr. Constantin Rădulescu’’ din Cluj-Napoca, în manșa a doua a barajului.

  În prima partidă, jucată la Lisabona, scorul a fost 0-0, astfel că echipa lusitană se califică la turneul final din Olanda grație golului marcat în deplasare.

  Portugalia a reușit să deschidă scorul în prelungiri, prin Andreia Norton (105+1), tricolorele au egalat prin Laura Rus (111), dar nu au reușit să marcheze și golul victoriei.

  Prima repriză a fost anostă și niciuna dintre formații nu a riscat și nu și-a creat o ocazie clară de gol.

  România a avut primele mari situații de gol, în min. 56, dar portarul Patricia Morais a intervenit bine în două rânduri, la șuturile trimise de Lunca și Voicu.

  Finalul timpului regulamentar a fost dramatic, Lunca trimițând un șut-centrare care a căzut pe transversala porții adverse (90+1). Apoi, Ana Borges a fost aproape de gol (90+3), dar șutul său a fost deviat salvator de Olar.

  În prelungiri, Patricia Morais a respins mingea trimisă cu capul de Havriștiuc (91), iar la poarta cealaltă Părăluță (102) a respins mingea trimisă din lovitura liberă de Neto. Bortan a lovit și ea transversala (102), pentru ca în ultimele secunde ale primei reprize de prelungiri, la o fază tratată cu superficialitate de echipa noastră, Portugalia să marcheze prin nou-intrata Andreia Norton (105+1).

  Laura Rus a restabilit egalitatea (111), cu un șut superb din întoarcere, dar tricolorele, epuizate practic, nu au mai reușit să pună în real pericol poarta adversă. Mai mult, Norton a fost aproape de a marca golul victoriei pentru oaspete (113), dar a fost blocată in extremis de Părăluță.

  România nu a reușit până acum să se califice la un turneu final.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img