More


  Invitație la expoziția comemo-rativă Puskas Ferenc

  =

  puskas1

  O parte însemnată a istoriei fotbalului maghiar dar și a clubului Real Madrid va putea fi văzută începând de azi la Satu Mare.

  La Muzeul Judeţean va fi deschisă azi o expoziţie dedicată fostului mare fotbalist maghiar, Puskas Ferenc. Deschiderea oficială va avea loc la ora 17 iar organizatorii sunt convinși că sătmărenii, nu doar cei iubitori de fotbal, vor veni în număr mare la eveniment.

  Expoziţia se leagă şi de comemorarea în această toamnă a 60 de ani de la Revoluţia anticomunistă din Ungaria iar organizatorii sunt extrem de bucuroşi că după Londra, exponatele vor ajunge şi la Satu Mare.

  “ Puskas Ferenc a fost şi un simbol al acelei perioade zbuciumate din istoria Ungariei. Se ştie că a făcut parte din generaţia de aur a fotbalului maghiar ce a jucat o finală de Campionat Mondial şi a cucerit aurul olimpic. Sperăm ca sătmărenii să vină în număr mare la acest eveniment” a spus primarul Kereskenyi Gabor la prezentarea oficială a evenimentului. Expoziţia va putea fi vizitată până pe 4 noiembrie.

  Consilierul local, Magyar Lorand a amintit că 80 % din costurile acestei expoziţii sunt asigurate din sponsorizări şi 20 % de la bugetul local. Suma totală se ridică la 45000 lei. Vor fi peste 200 de obiecte ce i-au aparţinut lui Puskas Ferenc, printre ele şi medalia olimpică de aur cucerită la Helsinki sau tricourile cu care a câştigat Cupa Campionilor Europeni cu Real Madrid.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img