More


  Lumina lui Shakespeare, dezvăluită la cetatea din Ardud

  - Advertisement -

  ardud

  Cetatea din Ardud a fost ieri gazda unui eveniment cu iz medieval. Walter Ubelhart și-a lansat cartea ”În umbra lui William Shakespeare”, un roman istoric care recuperează viaţa umanistului de talie europeană Johannes Banfi Hunyades, născut la Baia Mare şi elev la Schola Rivulina al profesorului din Ardud, Istvan Kopacsi. Hunyades este unul dintre cei 7 magnifici care i-au inspirat 7 piese de teatru lui Wiliam Shakespeare cu legende ale dacilor din Maramureş şi din Nordul Transilvaniei.

  Lansarea s-a desfășurat într-un cadru intim și plăcut, motiv pentru care toți cei care au luat parte la eveniment s-au declarat extrem de plăcut impresionați de derularea acestuia.

  Ovidiu Duma, primarul orașului Ardud s-a arătat foarte mulțumit și bucuros de eveniment. Acesta a spus că în urma Festivalului medieval „400 de ani în lumina lui William Shakespeare”, lansarea romanului ”În umbra lui William Shakespeare” vine ca și o frumoasă completare.

  Invitații speciali, cei care au prezentat cartea, Nicoară Mihali și Marian Ilea au făcut o scurtă recenzie a cărții, declarându-l pe autor un scriitor autentic, lucru care se întâlnește mai rar în actuala lume literară.
  Romanul este unul foarte complex și interesant, mai ales pentru iubitorii de simbolistică. Maniera în care începe cartea, iar apoi se modifică este una extrem de captivantă. Cuvintele sunt de prisos în acest caz, deoarece fiecare persoană este invitată să parcurgă rândurile scrise cu stăruință și drag, intrând astfel în fascinanta lume shakesperiană.

  Ioana Simion  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img