More


  Alegeri parlamentare 2016

  - Advertisement -

  13.00 – Candidatul PSD Satu Mare la Camera Deputaților, deputatul Octavian Petric, a votat duminică, la ora 13.00,  la Secția de votare nr. 67 de la Școala nr. 10 din municipiul Satu Mare, fiind însoțit la vot de cei doi copii ai săi, Rareș și Răzvan.

  Octavian Petric a declarat că a votat pentru o Românie în care tinerii plecați la muncă în străinătate să se poată întoarce acasă.

  Am votat pentru o Românie modernă, pentru o Românie mai frumoasă, o Românie care își poate aduce tinerii acasă. Am votat pentru a putea crea o clasă de mijloc puternică în România, ca să putem asigura un trai decent tuturor românilor, un sistem de educație de top și un sistem medical la care să aibă acces toți românii”, a declarat deputatul Octavian Petric după ce a votat.

  octavian-petric-la-vot

  12.00 – Subprefectul Alfater Tamas a votat astăzi la amiză insotit de sotia lui. Acesta a indemnat satmarenii sa iasa la vot sa-si manifeste optiunea politica indiferent de partea carui partid sunt.

  altfqater

  12.00 – Candidatul UDMR pentru Camera Deputaților ERDEI D. István a votat în compania familiei sale, la secția de vot nr. 48 de pe strada Gh. Barițiu. În calitatea sa de deputat și candidat în același timp, acesta a declarat: „Am votat un trai mai bun și asigurarea unor condiții de viață mai stabile comunităților noastre locale.  Am votat echipa și candidații ai căror scop principal este crearea unui viitor stabil membrilor comunității maghiare pe pământul unde s-au născut și unde au crescut de-a lungul generațiilor. Am votat organizația care  dorește să elimine puterea absolută a capitalei, birocrația inutilă și rata mare a impozitului.”

  11.30 – Prefectul judeţului Satu Mare, Radu Bud a votat la secţia de votare nr. 68 din incinta Şcolii Gimnaziale Nr. 10 din municipiul Satu Mare. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a fost însoţit de soţia sa, Oana Bud, care la rândul său şi-a exercitat dreptul la vot.

  “Am votat pentru judeţul Satu Mare. Am votat pentru ca proiectele care au început să se deruleze, să se finalizeze, să fie în scopul sătmărenilor. Mă bucur de vremea bună, sper să fie un motiv în plus la românii să se prezinte în număr mare la vot”, a declarat Radu Bud.

  El a spus că sunt premise pentru o prezenţă bună la alegeri.

  radu-bud

  11.30 – Președintele executiv al UDMR Satu Mare NAGY Szabolcs, acompaniat fiind de soția sa, s-a prezentat la secția de vot nr. 36 din mun. Satu Mare. Acesta a subliniat că a susținut, ca și la alegerile anterioare, candidații acelei forțe locale  care reprezintă cu adevărat și întotdeauna valorile locale și ardelenești.

  11.00 – TUROS Lóránd, candidatul UDMR pentru Senatul României și-a exercitat dreptul la secția de vot nr. 47 din Satu Mare, în compania familiei sale, după care a declarat: „Sunt convins că acei candidați cărora le-am acordat încredere în această zi vor reuși să îmbunătățească situația sătmărenilor. Vor munci pentru drumuri circulabile, pentru un sistem educațional bazat pe experiență, pentru un sistem sanitar pacient-orientat, iar pe lângă acestea nu vor uita lupte și pentru drepturile comunității maghiare.”

  turos

  10.30 – Ovidiu Silaghi a votat

  În această dimineață, împreună cu familia sa, candidatul Ovidiu Silaghi din partea partidului ALDE s-a prezentat la vot pentru a ajuta România să își reia mândria.

  “Am votat cu multă atenţie, evident, pentru a reda României şi românilor mândria, demnitatea şi onoarea, şi pentru a reuşit pe cât posibil să oprim pe aceia care ne negociază soarta la Bruxelles sau la organismele internaţionale şi după aia vin cu nonşalanţă în România, în calitate de tehnocraţi şi nu fac nimic. În următorii patru ani este vorba de reducere de taxe, de reducere de impozite, de noi locuri de muncă, de posibilitatea de a ne duce românii acasă la nişte locuri de muncă corespunzătoare, de posibilitatea de a mări salariile şi pensiile”, a declarat Silaghi.

  silaghi

  10.20 – MAGYAR Lóránd, candidatul UDMR pentru Camera Deputaților s-a prezentat la urne împreună cu soția sa și cei doi fii la secția de vot nr. 49 aflată pe strada Wolfenbüttel. După ce și-a exercitat dreptul cetățenesc, acesta a spus: „Vreau să trimit în parlament oameni care luptă pentru scopurile maghiarilor și cărora este importan situația sătmărenilor. Am votat candidați care țin seamă de faptul că problemele locale pot fi soluționate de comunitățile locale, astfel decizia trebuie lăsată în mâinile lor. Am votat pentru viitorul județului Satu Mare și pentru un viitor mai bun pentru maghiarii din Ardeal.”

  turos-lorand

  10.15 – Candidatul PNL la Camera Deputaților, Romeo Nicoară, a votat la orele dimineții la secția de votare din incinta Liceului I.C. Brătianu. Votul lui de astăzi a fost pentru o țară cu oameni cinstiți, pentru o viață mai bună.

  Am votat azi pentru o Românie nouă, pentru o Românie condusă de oameni cinstiți, de oameni profesioniști. Avem nevoie de o viață normală în România, de politicieni normali și eu susțin prin acest vot înnoirea României. Vreau să avem o viață mai bună în România, în județul Satu Mare, în orașul nostru”, a spus deputatul PNL Romeo Nicoară.

  Romeo Nicoară a sosit la secția de votare însoțit de colegii de partid. Totodată, candidatul PNL i-a îndemnat pe toți sătmărenii la vot.

  romeo-nicoara

  10.00 -Papici Marcela, prezentă la vot

  Marcela Papici, candidată pentru Senat din partea partidului ALDE, s-a prezentat în această dimineață la secția de votare împreună cu soțul și fiica ei. Aceasta spune că a votat, în primul rând, pentru a își exercita un drep și pentru a se achita de o obligație pe care o are față de țară și popor, dar nu în ultimul rând pentru a păstra tinerii în țară.

  ”Am votat pentru răspunsuri, pentru răspunsuri atunci când copilul meu o să mă întrebe ce am făcut pentru țară și poporul acesta. Și pentru că nu vreau să plec capul, și pentru că vreau să simt că am făcut tot ce ține de mine pentru ca ea să nu plece din țară”, a spus Papici Marcela.

  papici

  10.00- Adrian Albu, candidat la Senatul României, din partea PNL Satu Mare,  a votat la ora 10.00 la Şcoala Generală „Vasile Lucaciu” secţia de votare 49.

  „Am votat cu speranţă şi încredere într-un viitor mai bun, am votat pentru România, pentru prosperitatea noastră şi a copiilor noştri. Mergem înainte cu oameni calificaţi,  integri, modeşti , care vor să facă ceva pentru ţara asta. De asemenea îndemn cetăţenii să vină la vot şi aştept un Guvern şi un Parlament responsabil, care săşi dedice întreaga energie pentru România”, a declarat la ieşirea de la urne Adrian Albu.

  albu

  10.00- Vasile Ciocan candidatul PRU la Camera Deputatilor s-a prezentat la sectia de vot din incinta Şcolii Grigore Moisil .

  ciocan

  10.00 – Primarul municipiului Satu Mare KERESKÉNYI Gábor, acompaniat de familia sa, și-a exercitat dreptul la secția de vot nr. 52 aflată pe Bld. Unirii, după care a declarat: „Am votat o echipă devotată și perseverentă. Am votat candidați care sunt dispuși să ducă la bun sfârșit scopurile propuse și care sunt cei mai potriviți să reprezinte în parlamentul din București interesele, valorile și aspirațiile comunității maghiare, acei candidați pentru care interesele comunității prezintă o importanță mai mare decâtinteresele proprii. Am votat pentru un Ardeal puternic și victoria unei reprezentări maghiare puternice.”

  gabor

  9.30 – Matinal, ca de fiecare dată Mircea Govor a ajuns la urne pentru a-şi exprima votul , declarând urmatoarele:
  “Ii indemn pe toti romanii sa iasa la vot si sa voteze asa cum le dicteaza constiinta , iar eu am votat pentru ca tara aceasta sa revina la normalitate”
  govor

  9.30 – Aurelia Fedorca și Ioana Bran au votat pentru o Românie a tuturor românilor

  Președintele PSD Satu Mare, Aurelia Fedorca, și candidatul la Camera Deputaților, Ioana Bran, au votat duminică dimineața, la ora 9.30, la Secția de votare nr. 65 de la Grădinița ”Dumbrava Minunată” din municipiul Satu Mare.

  Aurelia Fedorca a declarat că a votat pentru un program de guvernare serios și pentru o echipă de profesioniști.

  ”Am votat pentru județul Satu Mare, pentru ca românii să îndrăznească să creadă din nou în România. Am votat pentru un program de guvernare coerent și serios, pentru o  echipă de profesioniști, tineri și experimentați, cărora le pasă cu adevărat de oameni și care vin să muncească pentru sătmăreni. Am votat ca să continuăm proiectele de dezvoltare în Negrești Oaș, în Țara Oașului și în Satu Mare. Sunt optimistă și cred că la finalul zilei românii vor arăta că s-au săturat de gâlceavă și își doresc construcție și pentru proiecte pentru oameni. Și, nu în ultimul rând, ca să-i putem aduce pe românii plecați în străinătate înapoi acasă. Îi invit pe sătmăreni să vină la vot pentru a arăta că le pasă de cum va arăta România în viitor!”, a declarat Aurelia Fedorca.

  aurelia-fedorca-la-vot1

  9.30 –Ioana Bran a declarat că a votat cu gândul la sătmărenii de acasă și din străinătate.

  ”Am votat cu toată credința pentru o Românie a tuturor românilor. Am votat cu gândul la sătmărenii de acasă și din străinătate, cu gândul la tinerii care trebuie să își găsească un viitor aici, în Satu Mare și în România. Am votat pentru dezvoltare și pentru ca toți românii să trăiască decent în țara lor. Îi îndemn pe tineri și pe toți sătmărenii să vină la vot pentru a arăta că îndrăznesc să creadă în România și într-un viitor prosper aici, acasă!”, a declarat Ioan Bran după ce a votat.

  ioana-bran-la-vot

  9.30 – Președintele Consiliului Județean Satu Mare PATAKI Csaba s-a prezentat la vot în compania familiei sale la secția de vot nr. 54 din mun. Satu Mare. Întrebat fiind de jurnaliști, acesta a răspuns: „Am votat organizația care a luptat dintotdeauna pentru succesul primăriilor și localităților aflate sub conducerea sa, organizația pentru care este importantă soarta Ardealului și a comunităților maghiare. Am votat candidații care nu vor uita de unde au pornit și care vor lupta pentru viitorul regiunii din Partium, în parlamentul din București .”

  pataki-2

  9.00 – Butka Gergő, candidatul UDMR pentru Senatul României s-a prezentat la urne la secția de vot nr. 48 din mun. Satu Mare. După ce și-a exercitat dreptul la vot, Butka a spus: Cu votul de astăzi mi-am cumpărat un “abonament” de 4 ani cu care le voi putea critica, le voi putea trage la răspundere pe aleși. Vă invit să faceți rost de acest abonament.”

    

  9.00 Mihai Găman, primarul actual din Dorolț și candidat pentru Camera Deputaților a votat la secția nr. 199 aflată în satul Dara. Acesta spus: „Am votat candidații care au muncit mult și până în prezent pentru dezvoltarea județului Satu Mare, care au recompensat, prin muncă, încrederea comunității. Am votat pentru un Satu Mare puternic și o reprezentaremaghiară puternică.”

  8.30- Printre primii candidati care s-au prezentat la vot , a fost Gabriel Les , candidatul PSD pentru Senatul Romaniei.

  Acesta a venit insotit de familie , declarand urmatoarele : ”Am votat în așa fel încât să ne putem crește copiii în România și, bineînțeles în Satu Mare. Am votat pentru elaborarea unor programe care să ducă la bunăstarea românilor, astfel încât copiii să poată să crească liniștiți în țara noastră”

  les  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img