More


  Brazii trec ca pâinea caldă în Piața Mare

  - Advertisement -

  brazi-satu-mare

  Brazi din belșug în Piața Mare. Sătmărenii au de unde alege, aproape jumătate din suprafața pieței, fără cea destinată special comercializării lor, fiind plină de brazi. Comercianții spun că vânzările sunt cât se poate de bune, doar că, spun ei, prețul este mai mic decât anul trecut. Mai mult decât atât, cei cu tupeu mai pot negocia.

  Vânzări bune la brazi
  Forfotă mare ieri în Piața Mare, multă lume căutând bradul de Crăciun potrivit. Sunt pentru toate buzunarele, astfel că fiecare sătmărean își poate cumpăra un pom de Crăciun.

  Cei românești au prețul cuprins între 50 și 80 de lei, în funcție de dimensiuni. Cei aduși din străinătate, normandieni cum le spunea comercianții, sunt mai scumpi, ajungând până la 150 de lei bucata sau chiar mai mult.

  Comercianții nu se plângeau. Au spus că se vând foarte bine, însă din cauza numărului mare de brazi, au fost nevoiți să mai lase din preț. Sunt mai ieftini cu 10-15% față de anul trecut, spun comercianții. ”Nu ne putem plânge până acum. Vânzările sunt bune. Cumpără lumea, și românești, și străini. Fiecare după cum are bani”, ne-a spus un comerciant. Dar nu au niciun fel de problemă atâta vreme cât brazii se vând bine. Cei mai cu tupeu pot obține un preț chiar mai bun dacă negociază la sânge.

  Mai slab cu podoabele de pom
  În ceea ce privește podoabele pentru pomul de Crăciun lucrurile nu merg atât de bine. Oferta este bogată și diversificată, doar că vânzările merg mai prost.

  Unul dintre comercianți ne-a declarat că abia de ieri lucrurile au început să se miște în ceea ce privește vânzările. Până acum au fost slabe de tot. Vânzătorii nutresc speranțe că până de Crăciun volumul vânzărilor va ajunge cel puțin la nivelul celui de anul trecut.

  Cristian Stan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img