More


  Clubul Olimpia, în vizorul Consiliului Județean

  - Advertisement -

  olimpia

  Președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, a declarat că a avut o întâlnire cu jucătorii și managementul Clubului Olimpia. Acesta spune că acolo există o problemă care se compune din două termene, respectiv, datoriile dinainte de 1 iulie și cele de după 1 iulie.

  ”De când este noul management la nivelul clubului, după 1 iulie, sunt în restanță cu salarii pe două luni de zile. Unii jucători, care erau ai clubului și în primăvară, ei au mai multe restanțe, dar nici ei nu au restanțe pe lunile august, septembrie, octombrie, iar ei solicită un sprijin financiar, prin mărirea contribuției județului la finanțarea acestui club la același nivel cu nivelul pe care l-a finanțat municipalitatea. Această finanțare a Clubului Olimpia a făcut obiectul și verificării Curții de Conturi și anul trecut, și acum doi ani, și sunt niște procese pe rol. Ultimul termen privind suspendarea acestei decizii a fost joi. Instanța a rămas în pronunțare. Până ce nu se pronunță instanța, nu putem să știm cum să putem ajuta în condițiile legii. De asta am cerut amânare cu o săptămână finanțării clubului, să poată să încheie anul așa cum au și jucat, adică cu brio”, a spus Pataki Csaba.

  Conform președintelui Consiliului Județean Pataki Csaba, problemele financiare derivă dintr-un fapt foarte simplu, însă acesta spune că își dorește ca treptat toate lucrurile să revină la normal.

  ”Județul a contribuit la finanțarea acestui Club, conform statului, cu 1.200.000 lei și în anul 2015. Eu când am preluat mandatul, din acest 1.200.000 lei, 1.000.000 era deja alocat Clubului Olimpia. La fel era si în cadrul Consiliului Local, deci 90% din fonduri erau alocate înainte de 1 iulie. Un om normal s-ar gândi că aceste fonduri s-au regăsit, adică dacă s-a preluat Clubul, s-a preluat cu niște lichidități, în asemenea condiții. Clubul s-a preluat cu o datorie de 1 mil lei, punct. N-aș vrea să continui această declarație acum, numai săptămâna viitoare. Vreau să se liniștească spiritele, eu nu acuz pe nimeni, vrem să punem toate lucrurile la punct, legal, treptat și foarte bine fundamentat”.

  Pataki Csaba a lăudat jucătorii Olimpiei, spunând despre aceștia că au adus cinste județului Satu Mare, fiind acum pe un loc foarte bun.

  ”Ne-au făcut de cinste, sunt pe un loc foarte bun deși s-a schimbat regulamentul de joc și este mult mai greu de obținut rezultul ăsta în divizia B. Anul trecut erau două serii, anul ăsta sunt doar o singură serie, deplasări lungi, cheltuieli mult mai mari”, a spus Pataki.

  Președintele Consiliului Județean a declarat că toți cei care trăiesc din buget, direct sau indirect, sunt de asemenea importanți, nu doar cei de la Olimpia.

  ”Am împărțit sumele de echilibrare pentru UAT-uri, la nivel de multe primării e problemă cu salariile. Sunt instituții subordonate unde iarăși prin rectificarea de astăzi am deblocat o situație și toată lumea are salariile asigurate în toate instituțiile care țin de Consiliul Județean. Rectificarea la nivel național a venit foarte târziu, și din cauza asta au apărut aceste sincope, inclusiv și în cadrul instituțiilor care sunt în subordinea noastră”, a încheiat președintele Consiliului Județean.
  Ioana Simion  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img