More


  Discuții postelectorale

  - Advertisement -

  În toate mediile sociale se discută despre rezultatul surprinzător, pentru unii, al alegerilor parlamentare. Unele observații sunt pertinente, altele răutăcioase și rezervate. Succesul social-democraților este așteptat, de o mare parte din alegători, să se materializeze în îmbunătățirea calității vieții oamenilor. Cârcotașii fac tot felul de speculații, iar perdanții adresează reproșuri deșănțate și vehemente unor lideri de partid, care n-au știut să se mobilizeze cu mult timp înainte de campania electorală. Caracterizările sunt dure și chiar șocante pentru unii lideri de partid, care n-au obținut rezultatele scontate în urma alegerilor parlamentare.

  Surprizător rămâne faptul că există multă răutate emanată în spațiul public de unii lideri politici și chiar de susținătorii acestora, ceea ce dovedește că domniile lor nu se bucură încă de maturitate și de o inteligență politică demnă de mileniul trei. Lumea unor politicieni este complicată din cauza unor idei fixe, care se concentrează numai și numai pe interesele personale sau de partid. În timpul perioadei premergătoare campaniei electorale, unii candidați și lideri de partid trăiesc într-un „turn de fildeș”, numai al lor, și nu sunt receptivi la observațiile unor colegi, care le prezintă situația și poziția reală a partidului din perspectiva percepției electoratului. Politicienii inteligenți din „sânul” unor partide sunt persiflați, subestimați și umiliți de cei care s-au așezat pe scaunul de lider politic. Tipul acesta de politician arogant și rigid uită de interesul național, uită de problemele și așteptările electoratului, iar la alegeri se trezesc sub „dușul” extrem de dur al rezultatelor obţinute.

  Lumea electoratului, a alegătorilor este simplă și plină de așteptări, de multe ori vitale pentru comunitățile sau familiile de la țară sau de la oraș. În timpul campaniilor electorale, oamenii din popor au semnalat în repetate rânduri, viitorilor primari sau parlamentari, multe din necazurile și nevoile lor, iar după alegeri au constatat că promisiunile candidaților nu s-au materializat în viața lor de zi cu zi. Unii vor spune că acestea sunt lucruri știute, dar în urma alegerilor, unele partide, care au avut parte de încrederea alegătorilor, la precedentele alegeri, au rămas surprinse de numeroasele voturi de neîncredere primite de la alegători. Toți alegătorii, dar absolut toți alegătorii care s-au prezentat la vot, așteaptă de la viitorii parlamentari schimbarea în bine a vieții românilor. Pe mulți nici nu-i prea interesează culoarea politică. Oamenii s-au săturat de vorbe, promisiuni, scandaluri publice și de tot felul de răutăți politice. Oamenii așteaptă ca aleșii lor să schimbe cu adevărat viața tuturor românilor, indiferent că trăiesc aici, acasă, sau lucrează în străinătate.

  În cercurile sociale sau politice se vorbește foarte puțin, deocamdată, de o strategie a parlamentarilor, care să vizeze elaborarea unor legi noi, funcționale, menite să ducă la o armonie în societatea românească și o dezvoltare economică prosperă, aducătoare de creștere economică. Mesajul emoționant al unor bunici, dintr-un sat al județului Satu Mare, ar trebui să dea de gândit noilor parlamentari: “ Noi v-am ales să faceți lucruri bune pentru țara asta, că sunteți oameni deștepți, nu să vă certați, să vă ocărâți la televizor și în Parlamentul României !”.

  Dumitru Ţimerman  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img