More


  Festival de Datini şi Obiceiuri de Crăciun, la Castel

  - Advertisement -

  cor

  Cei care iubesc şi apreciază obiceiurile şi tradiţiile din preajma sărbătorilor de iarnă ce vestesc Naşterea Mântuitorului sunt aşteptaţi vineri, 16 decembrie 2016, de la ora 17,30 la cea de-a treia ediţie a Festivalului de Datini şi Obiceiuri de Crăciun organizat de către Asociaţiunea ASTRA, Despărţământul Carei. Locul de desfăşurare este Castelul Karolyi din Carei.

  Sărbătoarea Naşterii Mântuitorului Iisus Hristos este prin excelenţă evenimentul din istoria mântuirii care aduce cea mai mare bucurie în sufletele şi în casele credincioşilor. Cu adevărat, Naşterea Domnului poate fi socotită sărbătoarea dragostei divine si învingerea egoismului din sufletele noastre. Incă din momentul Naşterii Domnului, cosmosul nu a rămas dator, ci a răspuns cu darurile sale la darul primit de la Dumnezeu: pământul a oferit peştera, îngerii cântarea de bucurie, magii darurile, iar darul oferit lui Dumnezeu din partea întregii umanităţi a fost Preasfânta Fecioară Maria, care va deveni prin harul Duhului Sfânt: Născătoare de Dumnezeu, Maică si Fecioară.

  Şi pentru ediţia din acest an şi-au anunţat participarea numeroase grupuri de colindători de pe întreg cuprinsul judeţului precum şi din judeţele limitrofe Bihor şi Sălaj. Fiecare dintre aceste grupuri va prezenta momente specifice zonei din care provin. Vor fi prezenţi pentru pentru prima dată la acest Festival corul Francisc Hubic din Oradea şi un grup de colindători din Turţ.

  Organizatorii multumesc şi pe această cale colaboratorilor şi oamenilor de bine care au făcut posibilă continuitatea acestui Festival de Datini şi Obiceiuri de Crăciun organizat de ASTRA Carei.
  Intrarea gratuită.

  Corala Hubic, în premieră la Carei
  Corala Francisc Hubic, își are numele de la marele preot, compozitor, dirijor și canonic onorar al Eparhiei Greco Catolice de Oradea, Francisc Hubic.

  datini

  Actuala corală se prezintă în fața careienilor pentru prima dată. Este o nouă formație, reorganizată pe lângă Mănăstirea Franciscană Maica Domnului din Oradea și vrea să ajungă la nivelul celei înființate acum 25 de ani de către regretatul profesor IULIU OROS. Domnia sa a dirijat-o cu iscusinţă şi profesionalism pe lângă catedrala episcopală din Oradea, cu nespusă dăruire în anii renașterii spirituale de după revoluție, împreună cu fiica dânsului, IRINEL-MARIA BĂJENARU , actualul dirijor.

  Corala veche, pe lângă faptul de a însufleți sfintele liturghii de la catedrală, s-a bucurat de un succes răsunător participând la nenumărate concerte și festivaluri atât în țară cât și în străinătate, în special în Germania. A obținut trei medalii la Olimpiada de la Linz și au avut două înregistrări pe CD: „Rugămu-ne îndurărilor și Lumină lină”. În speranța de a ajunge și la sufletele dvs. în seara de vineri 16 decembrie prin minunatele colinde, sunteţi invitaţi la spectacol.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img