Gala „Luminătorii satelor”, la Muzeupremiere

Locuitorii județului Satu Mare, care prin diferite metode au participat la dezvoltarea județului nostru, vor fi premiați astăzi în cadrul unei gale organizate special pentru ei.

Centrul Judeţean Satu Mare pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Satu Mare cu sprijinul Consiliului Judeţean organizează astăzi, de la ora 14:00, la Muzeul Județean Satu Mare, cea de-a VI-a ediție a Galei de premiere „Luminătorii satelor”.

În cadrul acestui eveniment vor fi premiate personalităţile locale care şi-au adus contribuţia la dezvoltarea spirituală a localităţilor din care provin. Acest eveniment este extrem de relevant pentru conturarea profilului identitar al acestor meleaguri. Sunt evidenţiaţi oamenii care prin eforturile lor au luminat viaţa culturală a comunităţilor din care provin, de a recunoaşte public meritele acestor oameni.
Luminătorii satelor au fost şi vor rămâne modele pentru toţi cei care pot conştientiza utilitatea unor asemenea demersuri culturale. Judeţul Satu Mare este singurul din ţară care organizează o manifestare de acest gen prin care sunt celebrate valorile culturale şi spirituale de pe întreg cuprinsul judeţului.
Ioana Simion

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts