More


  Mașinile pot fi ridicate dacă sunt parcate neregulamentar

  - Advertisement -

  ridicate

  Odată cu modificarea și completarea Regulamentului de aplicare a OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, Guvernul dă undă verde hingherilor de mașini să ridice din nou mașinile parcate neregulamentar.

  Astfel, reglementarea stabileşte clar faptul că un autovehicul poate fi ridicat de pe domeniul public când vehiculul staţionează neregulamentar pe partea carosabilă în toate cazurile în care este interzisă oprirea voluntară; în zona de acţiune a indicatorului cu semnificaţia ”Staţionarea interzisă” şi a marcajului cu semnificaţia de interzicere a stationarii; pe drumurile publice cu o lăţime mai mică de 6m; în dreptul căilor de acces care deservesc proprietăţile alăturate drumurilor publice; în pante şi în rampe; în locul unde este instalat indicatorul cu semnificaţia „Staţionare alternantă”, în altă zi sau perioada decât cea permisă, ori indicatorul ”Zona de staţionare cu durata limitată” peste durata stabilită.

  Cu alte cuvinte, dacă conducerea Primăriei decide, un astfel de serviciu poate fi instituit și la Satu Mare.

  Ridicarea mașinii va fi oprită în cazul în care se constată că în mașină există o persoană și în cazul în care, între timp, apare șoferul și este dispus să plătească sancțiunea. Vehiculul ridicat se restituie după ce se face dovada achitării tarifului aferent operaţiunii efectuate, în baza documentelor care atestă proprietatea sau deţinerea legală a acestuia.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img