More


  NEPI are planuri mari pentru Satu Mare

  =

  nepi-satu-mare

  Compania de investiții NEPI are planuri serioase pentru Satu Mare. Dorește să investească 28 de milioane euro pentru construirea unui mall, Shopping City Satu Mare, și să ajute la construirea unei pasarele pietonale peste Someș.

  Planurile NEPI
  Printr-o scrisoare oficială adresată Primăriei Satu Mare, și făcută publică pe site-ul instituției, NEPI spune că intenționează să investească la Satu Mare 28 de milioane de euro pentru construirea centrului comercial Shopping City Satu Mare. În acest scop, a achiziționat până în prezent 8 loturi de teren în suprafață totală de 53.735 mp.

  Shopping City Satu Mare va avea o suprafaţă totală închiriabilă de 27.000 mp şi cu o investiţie totală de 28.000.000 euro și, potrivit celor de la NEPI, ar aduce avantaje economice şi sociale comunităţii din Satu Mare precum şi creşterea veniturilor la bugetul local generată de activităţile economice şi, nu în ultimul rând, crearea de locuri de muncă.

  Protocol de colaborare
  Mai mult decât atât, societatea propune încheierea unui protocol de colaborare cu municipiul Satu Mare prin care se angajează să participe în limita unei sume de 100.000 euro la costurile realizării unei pasarele pietonale peste râul Someş, prin suportarea unor costuri privind întocmirea documentaţiilor de urbanism, studiului de fezabilitate, alte studii necesare identificării şi obţinerii de către Municipiul Satu Mare a finanţării construcţiei.

  Totodată societatea intenţionează să suporte costurile pentru construirea străzii Digului în noul amplasament, rezultat după schimb, între strada Dunării şi zona de acces la pasarela pietonală şi să pună la dispoziţia Municipiului Satu Mare teren pentru supralărgirea străzii Dunării.

  NEPI a mai solicitat efectuarea unor schimburi de terenuri cu Primăria Satu Mare în vederea definitivării proiectului. Acest schimb va fi supus aprobării în cadrul ședinței Consiliului Local de astăzi. Lucrările la construirea Shopping City Satu Mare vor începe, cel mai probabil, la începutul anului viitor după ce Consiliul Local va aproba, în cadrul unei ședințe, Planul Urbanistic Zonal.

  Cristian Stan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img