More


  Podul Decebal va avea patru benzi pe coborârea de la Burdea

  - Advertisement -

  burdea

  La coborârea de pe Podul Decebal înspre Burdea vor fi amenajate patru benzi de circulație din care două vor fi la stânga, spre bulevardul Octavian Goga. Anunțul a fost făcut ieri, în cadrul unei conferințe de presă, de viceprimarul municipiului Satu Mare, Adrian Albu. La întâlnirea cu presa a fost prezent și vicepreședintele Consiliului Județean, Ioan Rus.

  Centura orașului Negrești-Oaș
  Vicepreședintele Consiliului Județean Satu Mare, Ioan Rus, a atacat, în cadrul conferinței de presă de ieri, o serie de probleme la nivel județean. El s-a angajat, ieri, că va realiza centrura orașului Negrești-Oaș. ”Îmi iau angajamentul în așa fel încât să finalizăm centura orașului Negrești-Oaș. În momentul de față, Negreștiul este blocat și iarna, și vara”, a spus Ioan Rus.

  Tot cu această ocazie, a mai arătat că, ieri, Consiliul Județean a obținut documentația în vederea exproprierii prorietarilor care au păduri în zona Luna Șes. Rus spune că stațiunea este finalizată, mai puțin zona care încă nu a fost expropriată.

  De asemenea, Rus a mai arătat că drumurile județene vor fi reabilitate și se poate obţine o finanțare prin PNDL pentru această investiție.

  Rampa de la Burdea va fi lărgită
  Viceprimarul municipiului Satu Mare, Adrian Albu, s-a declarat foarte nemulțumit de firma care a executat și care mai execută în continuare lucrările pe Podul Decebal. Acesta a precizat că este foarte greu de colaborat cu cei din conducerea acestei firme.

  Referitor la pod, Albu a precizat că în prezent se montează balustrada dar a adăugat că ”nu știm ce vom face cu pista pentru bicicliști”. În primăvară vor fi executate lucrări de lărgire a rampei de coborâre de pe pod de la Burdea. Trotuarul de pe pod se va muta lângă cimitir și vor fi făcute patru benzi la coborâre, din care două spre bulevardul Octavian Goga. Lucrările vor începe în luna martie.

  NEPI nu renunță
  Viceprimarul Albu a dat asigurări că NEPI nu renunță la investiția de la Satu Mare. Potrivit celor spuse de viceprimar, NEPI a reușit să cumpere până acum 4 hectare, dar se pare că au mai achiziționat între timp.”Se pare că au mai reușit să achiziționeze niște parcele de teren pentru a avea suprafața necesară. Săptămâna viitoare ar trebui să înceapă discuțiile dintre reprezentanții NEPI și Primăria Satu Mare. Decizia le aparține. Ceea ce pot să spun cu siguranță este că nu vor renunța la această investiție. Este vorba despre bani pe care deja i-au cheltuit și sunt destul de mulți”, a mai precizat Albu.

  Tot în cadrul aceleiași conferințe de presă, viceprimarul Albu a precizat că, odată ce vremea se va mai încălzi, vor fi executate lucrările de plombare a unor străzi din municipiul Satu Mare. Astfel de lucrări vor fi făcute pe străzile Ștefan cel Mare, Golescu, Dorobanților, Ioan Slavici. Pe bulevardul Cloșca au fost făcute plombări. În schimb, strada Depozitelor va fi doar pietruită, iar Albu spune că este circulabilă.

  Viceprimarul a mai precizat că în această primă fază sunt luate în vizor doar străzile și zonele cu gropi mari.

  Viceprimarul Albu a recunoscut faptul că cetățenii din Sătmărel vor să se dezlipească de Satu Mare și să se alipească de comuna Vetiș și că există și o petiție depusă la sediul Primăriei și la Consiliul Județean. Foarte probabil va fi organizat un referendum în acest sens.

  Cristian Stan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img