More


  Pregătiri ample pentru alegerile parlamentare de duminică

  =

  pregatiri-de-alegeri

  Președinții și locțiitorii secțiilor de votare pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie au participat, ieri, la o sesiune de instruire. Instruirea acestora a fost realizată de către reprezentanţii Instituţiei Prefectului-Judeţul Satu Mare, Biroului Electoral de Circumscripţie Nr. 32 Satu Mare, Autorităţii Electorale Permanente, Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.

  Reprezentanții Autorității Electorale Permanente spun că se lucreză la un instructaj eficient, președinții și locțiitorii având posibilitatea să adreseze întrebări legate de orice nelămurire.

  ”În această perioadă avem activități deosebit de importante în ceea ce privește organizarea în cele mai bune condiții a acestui scrutin. Începem activitatea de instruire a președinților și locțiitorilor secțiilor de votare de pe raza județului Satu Mare. Vom detalia în această perioadă toate activitățile premergătoare, concomitente și ulterioare desfășurării procesului electoral, în județul Satu Mare, cu punctarea principalelor atribuții ale președinților și locțiitorilor birourilor electorale ale secțiilor de votare. Ne propunem ca această ședință de instruire să fie interactivă, să poată formula întrebări. Suntem la dispoziția lor, să le rezolvăm, să le soluționăm”, a spus Sebastian Domuț, reprezentantul AEP.

  Sesiunea de instruire a fost împărțită în două părți, una de dimineața, iar cealaltă la amiază. Prefectul Radu Bud a vorbit despre importanța acestor întâlniri de instruire.

  ”Este o întâlnire extrem de importantă, fiindcă participă președinții și locțiitorii secțiilor de votare, în prima întâlnire de la 1 la 164, deci cuprinde toate secțiile din Satu Mare, din orașele din Satu Mare, și primele trei litere din alfabet, respectiv UAT-urile care încep cu A, B și C, urmând ca de la ora 13 să continue cu cealaltă parte. Este importantă această întâlnire, fiindcă, practic, în acest instructaj președinții simt la cald exact ultimele informații care sunt asigurate de către președintele Biroului Electoral de Circumscripție, de asemenea de către reprezentantul STS”, a spus prefectul Radu Bud.
  Ioana Simion  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img