More


  Premierul Ungariei, Viktor Orban, s-a aflat ieri la Satu Mare

  - Advertisement -

  viktor1

  Premierul Ungariei, Viktor Orban, s-a aflat ieri în vizită la Satu Mare unde s-a întâlnit cu conducerea centrală, județeană și locală a UDMR. Întâlnirea a avut loc la Casa Verde din Grădina Romei. După această întâlnire, Viktor Orban a abordat mai multe teme în discursul său.

  Întâmpinat la intrarea din Grădina Romei
  Premierul Ungariei a fost întâmpinat de președintele UDMR, Kelemen Hunor, de președintele UDMR Satu Mare, Pataki Csaba, de președintele Organizației Municipale Satu Mare a UDMR, Kereskenyi Gabor, de candidații Uniunii la alegerile parlamentare.

  După ce au făcut o scurtă vizită a Grădinei Romei, premierul Ungariei și conducerea UDMR s-au retras în incinta clădirii pentru discuții. A revenit apoi și s-a adresat presei prezente în număr mare la acest eveniment.

  Autostradă spre Satu Mare în Ungaria
  Municipiul Satu Mare ar putea fi legat cu sistemul de autostrăzi din țara vecină și din Europa. Cu ocazia prezenței sale la Satu Mare, premierul Ungariei, Viktor Orban, a precizat că se are în vedere construirea acestei autostrăzi pe teritoriul Ungariei până la granița cu România înspre Satu Mare. “M-am întâlnit cu dl. primar, îi mulţumesc pentru această întâlnire, pentru gândurile dânsului exprimate vizavi de oraş, m-a întrebat dacă Ungaria poate să ajute ca Satu Mare, indiferent de ce oameni trăiesc aici, să ofere o viaţă mai uşoară pentru sătmăreni. Dl. primar mi-a spus că ar fi foarte important ca Satu Mare să fie legat de sistemul de autostrăzi din Ungaria şi Europa, ceea ce înseamnă construirea unei porţiuni de autostradă spre Satu Mare şi vom începe să planificăm această porţiune de autostradă începând dinspre Satu Mare”, a arătat Viktor Orban.

  Orban vrea o Românie de succes
  Premierul a mai precizat că Ungaria este interesată de o Românie de succes, și a spus că-și dorește ca România să se dezvolte. “Ungaria este interesată într-o Românie de succes, deci ca prieteni dorim succes tuturor cetăţenilor României şi le dorim succes şi din punctul de vedere al dezvoltării României, care îi prieşte şi Ungariei, pentru că valoarea fiecărui lot este determinată şi de valoarea loturilor învecinate. Deci, în a dori succes României există şi un interes din partea Ungariei, aşadar noi vă dorim succes, noi vă dorim să vă dezvoltaţi în următorii ani, cum vedem şi astăzi semnele evoluţiei din trecut. Însă în acest spaţiu politic, în Parlamentul de la Bucureşti, comunitatea maghiară din România trebuie să aibă o reprezentanţă puternică. Eu sunt o persoană optimistă şi cred că sunt argumente pentru repezentanţa acestei comunităţi, dar nu înseamnă să fii înţelept, nu înseamnă să fii şi orb, deci trebuie să vedem că există fenomene, că există evoluţii în viaţa comunităţii maghiare din România, în lumea politică din România care ar putea periclita viaţa acestei comunităţi. Vorbesc aici despre tendinţe. Considerăm că, din când în când, comunitatea maghiară nu este respectată în felul în care ar trebui să fie, însă consider că aceasta poate fi pusă în paranteză în cazul unei abordări pozitive din partea politicului românesc”, a mai spus Viktor Orban.

  viktor2

  De 1 Decembrie maghiarii nu au ce sărbători
  Totodată, premierul Ungariei a explicat de ce li s-a interzis oficialilor maghiari să participe la manifestările organizate de Ziua Națională a României. “Eu sunt tradiţionalist şi cred că sinceritatea e cea mai bună metodă, chiar dacă sunt la mijloc puncte nevralgice. Aici avem un punct nevralgic diplomatic, dar este mai bine să îţi asumi conflictul sincer decât să ai două feţe. În 1 Decembrie maghiarii n-au ce celebra, aşadar nu sărbătoresc, ceea ce este o atitudine onestă şi către români, pentru că măcar nu îi minţim. Eu consider că diplomaţia maghiară a procedat corect atunci când a ales calea sinceră şi onestă”, a declarat Viktor Orban.

  Cristian Stan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img