More


  Proiect ERASMUS +: “Găteşte, mănâncă şi trăieşte sănătos”, derulat de Liceul ”Constantin Brâncuși”

  =

  brancusi

  În perioada 1-2 decembrie 2016, doi profesori ai Liceului Tehnologic “Constantin Brâncuşi” din Satu Mare au participat la prima întâlnire transnaţională din cadrul proiectului Erasmus +, acţiunea cheie KA2, intitulat: “Cook Healthy, Eat Healthy, Live Healthy” – ( Găteşte, mănâncă şi traieşte sănătos), care a fost organizată în oraşul Modica, regiunea Raguza din Sicilia, Italia. Din fiecare ţară parteneră: Italia, Portugalia, România, Turcia şi Polonia au participat câte doi reprezentanţi. Liceul sătmărean a fost reprezentat de: prof. Pop Olivia – director adjunct, coordonatorul proiectului şi prof. Kovacs Izabella.Am avut onoarea de a fi primiţi de primarul oraşului Modica. Domnia sa ne-a adresat cuvinte cordiale de bun venit şi ne-a urat o şedere plăcută în orașul Modica din Italia-Sicilia.

  Întâlnirea, din cadrul proiectului “Erasmus+”, a avut ca scop discutarea calendarului activităţilor ce urmează a fi întreprinse pe parcursul celor doi ani şcolari: 2016-2017 şi 2017-2018. Tema proiectului s-a axat pe consumarea hranei sănătoase şi a stilului de viaţă echilibrat, care trebuie respectate de la o vârstă fragedă.

  În cadrul lansării proiectului au fost prezentate cele cinci şcoli partenere, iar pentru fiecare în parte s-a intonat imnul naţional. A urmat vizitarea școlii din orașul Modica și a fermei agricole a acesteia, unde elevii, de la profilul agricultură, îşi efectuau stagiul de practică. De asemenea, am gustat și din mâncărurile tradiţionale ale zonei, care au fost gustoase și savuroase.

  N-au lipsit nici vizitele culturale finalizate la două biserici deosebite: “Saint Georgio” şi “Sf. Petru” din Modica, regiunea Ragusa. O altă surpriză pregătită de gazde a fost vizitarea Muzeului de Ciocolată. Toți cei prezenți au asistat la prezentarea unui mic istoric al ciocolatei, care s-a finalizat cu o demonstrație practică a modului în care se prepară ciocolata din Modica. Gazdele din orașul Modica au fost ospitaliere.

  Participarea noastră la demararea acestui proiect s-a finalizat cu stabilirea următoarei întâlniri, care se va organiza în orașul Ourem din Portugalia, în perioada 20-24 februarie 2017. La viitoarea reuniune vor participa patru elevi şi doi profesori, în calitate de reprezentanți ai fiecărui liceu partener implicat în acest proiect ERASMUS + intitulat:“Cook Healthy, Eat Healthy, Live Healthy”, adică “Găteşte, mănâncă şi trăieşte sănătos”.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img