More


  Reţeaua secretă de tuneluri care leagă Munții Oașului de Munții Retezat

  - Advertisement -

  we

  Existenţa unei reţele subterane de tuneri, în interiorul Munţilor Bucegi, este una dintre cele mai fascinante teorii care suscită imaginaţia amatorilor de mistere. O legendă susţine că Munţii Carpaţi sunt străbătuţi de tuneluri subterane atât de lungi încât ating şi sute de kilometri. Nimeni nu poate spune, însă, dacă au fost făcute de mâna omului sau de forţa naturii. Iar asemenea tuneluri ar exista şi în Munţii Bucegi.

  Galerii subterane străbat Carpații
  Profesorul de fizică ieşean Constatin Bursuc susţine că o vastă reţea de galerii subterane străbate Carpaţii şi leagă Munţii Retezat de Bucegi, Ceahlău şi ajunge până în Muntii Oasului din judeţul Satu Mare. Aceste tuneluri s-ar afla la o adâncime de câteva mii de metri sub pământ şi ar avea forma unui cap de lup, simbolul dacilor.

  Profesorul susţine că a pătruns, nu o dată, în aceste tuneluri, fiind însoţit de directorul tehnic de la Institutul de Inventică din Iaşi, prof. Traian Stănciulescu. Potrivit hărţilor întocmite de Constantin Bursuc, în masivul Godeanu, la vest de Mănăstirea Tismana, s-ar găsi şi alte construcţii subpământene. El susţine că ar fi vorba despre tuneluri artificiale care au fost construite de fiinţe inteligente, însă nu se ştie cine şi cu ce scop au fost construite. Directorul tehnic al Institutului de Inventică din Iaşi a declarat, în ianuarie 2014, că profesorul Bursuc a cartografiat doar o parte din aceste tuneluri iar intrările în această reţea de galerii subterane s-ar afla în diferite puncte ale ţării, cum ar fi Munţii Bucegi, Ceahlău iar o intrare se află şi lângă Suceava, locul în care acesta şi-a început cercetările.

  El a mai declarat, că în 2007 au fost efectuate cercetări şi în Masivul Godeanu, la vest de Mănăstirea Tismana, unde s-ar afla şi alte construcţii subpământene.

  ”Din hărţile profesorului Bursuc reiese că aceste galerii sunt foarte întinse şi ajung până în nordul ţării, în Munţii Oaşului. Dacă există vreo intrare în aceste galerii şi în nordul României, mă refer aici la zona Oaşului, greu de spus. Dar presupun că da”, spune Traian Stănciulescu.

  tunel3

  Reţeaua de galerii subterane comunică cu piramidele din Egipt
  Legendele spun însă că reţeaua de galerii subterane care vin din Muntii Oasului comunică cu piramidele din Egipt. Tunelurile ar fi cunoscute de un număr foarte mic de persoane încă de pe vremea dacilor, care fie aveau un rol strategic, fie ascundeau un tezaur.

  Pasionaţii de mistere susţin că pe Vârful Omu ar fi fost un sanctuar dacic. Împreună cu alte două altare, ridicate pe crestele munţilor Retezat şi Ceahlău, ar forma un aşa numit „triunghi de aur” al Daciei, care ar genera energii impresionante. Studiile efectuate în zonă nu au reuşit să demonstreze sursa radiaţiilor mari care se înregistrează aici, aşa că adepţii legendelor şi fanii misterelor au liber la teoriile care susţin că în aceste loc ar fi fost un mare sanctuar dacic, piatră de temelie a poporului român.

  Legendele locale vorbesc şi despre existenţa unor tezaure deosebit de valoroase, comori îngropate şi adunate de-a lungul a zeci de generaţii de conducători. Potrivit localnicilor, ar fi vorba despre un tezaur sfânt pe care fiecare domnitor era obligat să-l sporească pe timpul domniei sale.

  În lucrarea „Viitor cu cap de mort”, Radu Cinamar sugerează că în Munții Bucegi americanii de la Pentagon ar fi descoperit mai multe tuneluri şi încăperi „secrete” care nu aveau nicio comunicare cu exteriorul.

  tunel2

  Adepţii misterelor continuă să creadă că Pentagonul nu ar fi străin de faptul că sub Bucegi s-ar afla o poartă imensă din piatră, care ar avea acces la un câmp energetic impresionant.

  Nicolae Ghişan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img