More


  Să nu uităm de idealurile naţionale!

  - Advertisement -

  Din fragedă pruncie, copiii de ţărani şi-au însuşit o aleasă educaţie, curată, cu mult respect şi dragoste de popor şi ţară, aşa cum simţeau părinţii, dascălul şi preotul. Mulţi au răzbit şi s-au întors între ai lor.
  Şi eu mi-am iubit neamul, locurile copilăriei, ale adolescenţei şi maturităţii, cele ale locului de muncă şi am considerat şi consider că cel mai bine îmi pot servi, ajuta semenii acum, prin presă, prin emisiuni realizate cu oamenii care au ceva de comunicat românilor. Spun românilor, deoarece alţii nu pot sau nu vor să înţeleagă ataşamentul unora faţă de ţară, de judeţ, de oraş şi sat. De ce? Nici nu merită să-i întrebăm pentru că, prin acţiunile lor, demonstrează acest lucru, acest dezinteres faţă de majoritatea acestei ţări, judeţ, oraş şi sat!

  Am încercat, fin, prin scris şi prin emisiuni TV să demasc relele care se întreprind în dauna poporului român, chiar cu documente, cu analize obiective, cu discernământ. Le cunoaşteţi cu toţii, dar „mormăiţi” pe la colţuri câte 2-3 şi luaţi poziţia omului dezinteresat de tot ce se petrece în jurul nostru. Sunteţi nemulţumiţi, dar înghiţiţi în sec şi spuneţi „timpul trece, leafa merge, noi cu drag muncim!”. Asistăm cu toţii la nişte manifestări făcute de neprietenii noştri chiar vădit, în presă şi pe micile ecrane! Nu mi-am închipuit că micuţii colindători nu pot intra în „casa poporului” sau în centrul judeţean să cânte pentru sănătatea celor de acolo, să ureze tot ceea ce se poate prin tradiţionala colindă ce nu piere şi care a ascultat-o până şi Ceauşescu cu doamna lui!

  Nu ştiu cu ce obraz cei doi lideri aleşi vor da ochii cu copiii, dascălii şi părinţii, cu populaţia care condamnă că aceşti oameni pe care i-am apreciat, ca pot să emane astfel de judecăţi! Păcat! Le plâng de milă! Cu tradiţiile nu-i de joacă şi nu poţi glumi! Poporul este suveran iar ei sunt doar servitorii, sclavii poporului aşa cum spunea regretatul IPS Iustinian (Dumnezeu să-l odihnească în Pacea Sa!). Să nu uite domnii aceştia că-s acolo dintr-o întâmplare simplă, a lipsei de unitate a românilor din judeţ şi municipiu. Este o lecţie după care de pe acum trebuie să-şi pregătească un om pentru primar şi un om pentru Consiliul Judeţean, altfel, presa, această putere în stat nu-i va lăsa în pace pe liderii de partide şi de partiduleţe!

  Acestea, de fapt, fără popor nici nu pot exista! Poporul acesta, oamenii simpli dar cinstiţi, nu va mai suporta activităţi negative ale „românilor contra românilor”. Poporul acesta s-a săturat de promisiuni deşarte, de minciuni spuse cu „spumă la gură” în diverse emisiunii televizate unde vorbeau de situaţii din anii trecuţi, se blamau, se lăudau cu şefii lor de la Bucureşti, cu condamnaţii lor, cu numărul dosarelor, etc. Este momentul să se simtă luminarea acestora, demascarea celor răi, celor care nu vor binele acestui popor, pe cei care au vândut bogăţiile solului şi subsolului ţării, făcând să aducem cărbune, minereu de fier, hârtie etc. din Brazilia şi din colţurile lumii!

  Ţară frumoasă şi bogată – pe mâna cui ai încăput! Fără a supăra pe poeţii, pe scriitori, jurnaliştii talentaţi, buni patrioţi, dar trebuie să iasă la suprafaţă, să se ridice în vârful piramidei pentru că sunt mai inteligenţi şi pot da interpretări ale fenomenelor politice, economice, sociale şi chiar sportive mai bine decât mulţi din cei care au pretenţia că ne conduc!

  Scriitorii sunt oameni care trebuie să-şi dedice viaţa poporului, ţării, servind-o cum se poate mai bine. Aceştia n-au făcut avere, ea fiind zecile de cărţi, materiale, publicaţii tipărite, cu trudă şi multă jertfă. Forţa scriitorilor este atât de puternică, încât, uniţi prin gândire şi simţire, cu modestia şi ataşamentul lor faţă de ţară, pot da sens vieţii lor şi neamului nostru.

  Totul pentru slăvirea şi propăşirea României! Acestora le stau la dispoziţie ziare, reviste, televiziuni, săli de spectacole, şcoli, instituţii de tot felul unde se pot desfăşura. Nu sunt antrenaţi studenţii, cadrele universitare, elevii şi profesorii în activităţi de genul celor de mai sus. Se tace când se fac manifestări antiromâneşti, se tace când Ziua Naţională este nerecunoscută, când săptămâni asistăm, pe banii din buget, la zilele „Partium”, se tace când premierul maghiar vine şi ţine „lecţii” aici în Satu Mare, se tace… se tace!

  Eu doresc ca toţi cei din conducere să-şi facă în mod corect obligaţiile de serviciu, cele din fişa postului, dar să fie completate cu strădania lor de a nu nemulţumi o parte mare a populaţiei judeţului, oraşelor şi satelor! N-ar trebui amintită această obligaţie, dar… realitatea zilelor ce le trăim impune acest lucru. Este momentul să ne detaşăm de tot ce e rău şi să ţinem în glastra sufletelor noastre maci, spice aurii şi albăstrele şi să avem părerea că, prin glasul fiecăruia, se exprimă o generaţie purtătoare de idealuri naţionale!

  Teodor Curpaş  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img