Sărbătoare pentru credincioșii din Pișcaritere

Credincioșii din satul Pișcari s-au aflat ieri în sărbătoare. Atât sătenii, cât și fii ai satului, l-au sărbătorit ieri pe ocrotitorul acestei comunități, Sfântul Ierarh Nicolae, care este și hramul bisericii din localitate.

Patronul spiritual al satului
Sărbătoarea comunității din Pișcari a debutat la biserică, unde un sobor de preoți, printre care și preotul local, Dănuț Berețchi. au oficiat o frumoasă Liturghie.

Predica la Liturghie a fost rostită de Emanuil Rus, starețul Mănăstirii Bixad, care i-a îndrumat pe credincioși să-l cinstească pe Sfântul Ierarh Nicolae. ”Cel care este patronul spiritual al acestei localități este Sfântul Ierarh Nicolae. Trebuie să-l cinstiți în mod deosebit pentru că el este cel care aduce înaintea lui Dumnezeu toate rugăciunile pe care voi le rostiți. Și este bine ca să-l pomeniți în toate rugăciunile dumneavoastră să fie aproape de dumneavoastră. Și în mod sigur este”, a spus în predica sa, Emanuil Rus.

tere1

Primarul comunei Terebești, Mariana Avorniciții, fiu al satului Pișcari, a arătat că s-a decis sărbătorirea Sfântului Nicolae în această duminică, deoarece este zi liberă, iar fiii satului au avut astfel posibilitatea să se alăture la această sărbătoare. De asemenea, le-a transmis un călduros la mulți ani tuturor celor care poartă numele de Nicolae și derivate ale acestuia, iar locuitorilor comunei Terebești, ai satului Pișcari le-a transmis să aibă parte de sărbători frumoase.

Primărița, felicitată de comunitate de ziua ei
Ieri a fost o zi specială și pentru edilul șef al comunei Terebești. Primărița Mariana Avorniciții a avut și ziua de naștere, astfel că a fost felicitată de către toți cei care au participat la sărbătoarea satului Pișcari.

În calitate de lider spiritual al acestei comunități, preotul paroh local, Dănuț Berețchi, i-a transmis un mesaj din partea credincioșilor satului. ”Tot astăzi s-a întâmplat să fie și ziua de naștere a doamnei primar, iar pe această cale îi transmitem multă sănătate, la mulți ani și toate gândurile noastre bune”, a declarat preotul paroh Dănuț Berețchi.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts