More


  Timotei Bel, candidat la scaunul episcopal al Maramureșului și Sătmarului

  - Advertisement -

  timotei-bel

  Doi candidați au fost desemnați pentru a ocupa funcția de arhiereu al Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului. Pe lângă actualul arhiereu vicar, PS Iustin Sigheteanu, la funcția de episcop al Maramureșului și Sătmarului a fost desemnat și sătmăreanul Timotei Bel, starețul Mănăstirii Scărișoara din județul Satu Mare.

  Sinodul mitropolitan al Mitropoliei Clujului, Maramureşului şi Sălajului s-a întrunit în şedinţă specială, joi, 8 decembrie 2016 la reşedinţa mitropolitană din Cluj-Napoca, sub preşedinţia Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului şi Sălajului şi Locţiitor de Episcop al Maramureşului şi Sătmarului, pentru a-i desemna pe cei doi candidaţi pentru scaunul vacant de Episcop al Maramureşului şi Sătmarului.

  În conformitate cu prevederile din Statutul pentru organizarea şi funcţionarea Bisericii Ortodoxe Române privitoare la alegerea de episcop, candidaţii au fost aleşi din lista candidaţilor eligibili transmisă de Cancelaria Sfântului Sinod, la care a fost adăugat, potrivit prevederilor aceluiaşi Statut, numele unui arhimandrit.

  Potrivit biroului de presă al Mitropoliei Clujului, după aceste consultări, membrii Sinodului Mitropolitan i-au ales prin vot secret pe Preasfinţitul Părinte Iustin Sigheteanu, arhiereu vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, şi pe preacuviosul părinte arhimandrit Timotei Bel, stareţul Mănăstirii Scărişoara Nouă din județul Satu Mare şi exarhul mănăstirilor din Episcopia Maramureşului şi Sătmarului, candidaţi la scaunul vacant de Episcop al Maramureşului şi Sătmarului.

  Numele celor doi candidaţi desemnaţi de Sinodul Mitropolitan au fost prezentate membrilor Adunării eparhiale extinse a Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, care s-a întrunit în şedinţă de consultare cu membrii Sinodului mitropolitan, vineri, 9 decembrie 2016, la reşedinţa mitropolitană din Cluj-Napoca.

  Adunarea eparhială şi membrii de drept au decis menţinerea celor doi candidaţi şi înaintarea lor Sfântului Sinod, care se va întruni în şedinţă de lucru, vineri, 16 decembrie 2016, la reşedinţa Patriarhală din Bucureşti, pentru a-l alege pe viitorul Episcop al Maramureşului şi Sătmarului.

  Adunarea Eparhială extinsă a Episcopiei Maramureșului și Sătmarului este formată din 30 de persoane, două treimi laici şi o treime clerici (preoţi).

  Cristian Stan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img