More


  TREBUIE SĂ MERGEM LA VOT !

  - Advertisement -

  Fiecare dintre noi am avut sau mai avem câte o supărare în ceea ce privește alegerile din România, care s-au succedat după așa-zisa Revoluție din Decembrie 89. Poate mulți dintre sătmăreni se află în fața unei dileme, acum, înainte de alegerile din 11 decembrie. Decizia multora dintre noi se află ca la o răscruce de drumuri. Poate acești semeni ai noștri ar trebui să analizeze în mod nuanțat acest drept fundamental, dreptul de a vota… Avem în mână o forță, care are puterea de a schimba ceva în țărișoara asta, în comunitățile noastre sătmărene, numai și numai dacă mergem toți la vot! “Cu o floare nu se face primăvară!”. Eu cred în decizia acestei forțe a celor care au dreptul de a merge la vot. Voturile negative sau neprezentarea la vot sunt în defavoarea noastră, a celor mulți, indiferent de limba vorbită.

  Cred cu tărie că a venit vremea în care noi, oamenii de rând ai județului Satu Mare, de diferite naționalități, să votăm programele guvernamentale care vor fi benefice în viitor pentru familiile noastre, pentru părinții și bunicii noștri. Între noi nu trebuie să apară niciodată niciun fel de ură, niciun fel de dezbinare, niciun fel de amenințare a liniștii comunităților noastre. Noi, oamenii de rând, suntem în stare să ne impunem prin voturile noastre. Astăzi doresc pensionarii să aibă pensii mai bune, armonizate cu ale altora, și medicamente compensate! Nu peste un an, doi, trei sau zece… Acum, și în următorii ani, angajații, indiferent că lucrează la stat sau în mediul privat, doresc să aibă salarii care să le permită să trăiască decent și cu demnitate. De ce să ne pizmuim noi între noi, oamenii de rând, indiferent de naționalitate ? De ce să le dăm unora satisfacția de a profita de credulitatea bunătății noastre ? Mai putem astăzi să vorbim de o altă unitate decât aceea care se referă la familiile sătmărenilor ? Inteligența unității noastre din mileniul trei trebuie să ne unească viețile prin acest vot din ziua de 11 decembrie. Știm foarte bine că în armată se mai vehiculează o zicală veche de tot: “ De ce să plângă mama! Mai bine să plângă mama lui ! “.

  Trebuie să credem în acest vot din ziua de duminică, 11 decembrie ! Haideți să ne acordăm nouă, alegătorilor, o șansă prin forța acestui vot ! Trebuie să-i facem să înțeleagă pe cei care vor câștiga în alegeri sau cei care nu vor câștiga, dar vor ajunge oricum mulți dintre ei în Parlamentul României, că votul nostru înseamnă încredere în viitorii reprezentanți ai sătmărenilor. Noi, prin prezența noastră la vot, dorim să trimitem în Parlamentul României oameni care să știe că interesul poporului, cu toate problemele lui, trebuie să fie mai presus de culorile politice ! Poporul, oamenii care lucrează zi de zi pentru a-și putea plăti utilitățile, pentru a-și putea duce copiii la școală, pentru a-și putea procura hrana lunară și medicamentele necesare, unde este cazul, și multe alte necesități, doresc să aibă parlamentari care să știe să creeze condițiile optime pentru o creștere economică ascendentă menită să susțină majorările salariale și ale pensiilor. În acest fel, va crește consumul, iar oamenii de valoare, oamenii de afaceri români, medicii, tinerii și alți meseriași de valoare nu vor mai pleca din țară. Imaginați-vă cum ar arăta viața noastră dacă salariul minim ar ajunge, în cel mai scurt timp posibil, la 500 de euro ? Foarte mulți români s-ar întoarce acasă din străinătate la copii și părinți, la casele rămase goale datorită sărăciei.

  Acestea sunt dorințele poporului ! Iar dacă dv., viitori parlamentari, aveți în suflete dorința nobilă de a îndeplini aceste dorințe, veți rămâne mulți ani în atenția poporului în vremea alegerilor. Haideți să mergem duminică la vot, să ne impunem, dar nu cu URĂ, cu multă înțelepciune, atât de necesară pentru a alege oamenii și programele menite să ducă la prosperitatea familiilor noastre și a comunităților noastre. “ Acum ori niciodată ! “ trebuie să ne unim prin acest vot dorințele noastre familiale, pentru a deveni cu adevărat stăpâni în comunitățile noastre, dar și pentru a reînvia zâmbetele prieteniei creștinești pe fețele noastre îngrijorate de soarta zilei de mâine !

  Dumitru Ţimerman  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img