More


  Trustul NVTV este alături de primarii adevăraţi!

  - Advertisement -

  Am avut în vedere mereu, în activitatea de la NV, primarii care „pot privi înapoi fără mânie”, ca să parafrazez „puţin” cunoscuta piesă de teatru a lui John James Osborne. Aceasta este concluzia ce poate fi trasă din radiografia activităţii aleşilor în trei comune, opuse ca aşezare, din judeţul nostru.

  Ştiu că în presa scrisă nu-i loc de fricoşi, ci de oameni cu fibre tari, pe care unul sau altul din vârfurile piramidei nu-i pot rupe şi nici chiar răsuci. Eu sunt unul dintre aceştia şi mă consider om de caracter şi probitate morală, fărâ frica de a greşi în aprecieri la adresa primarilor „adevăraţi”.

  Spun „adevăraţi” pentru că am găsit acum, după campanie, trei localităţi cu oameni minunaţi, oameni care ştiu de ce au ajuns să coordoneze o activitate ce duce la ridicarea buneistări a populaţiei.

  Radu Trandafir, primarul din Apa, nu poate vorbi altceva, în afară de locuitori, pe care-i vrea mai buni, mai mulţumiţi de traiul lor, mai optimişti, mai iubitori de tot ce înseamnă comuna Apa, cu suflete multe, de toate vârstele, cu tradiţii şi obiceiuri, cu busturi şi monumente, cu casa memorială Vasile Lucaciu, cu oameni de seamă ce au trăit şi trăiesc acolo (pictori, scriitori, profesori, conducători de întreprinderi şi instituţii etc.).

  Pentru toate acestea Radu Trandafir are o mândrie şi trăiri sufleteşti de toată lauda. Ce proiecte minunate are de îndeplinit şi, aşa cum îl ştiu, le va îndeplini, iar conducerea judeţului trebuie să-i acorde sprijin imediat! Proiectul realizat, aproape 80% privind canalizarea, s-a împiedicat din cauza intrării în insolvenţă a firmei angajate şi… populaţia aşteaptă canalizarea! Insolvenţa nu înseamnă că „s-a spălat pe mâini” şi devine „curat”. Le spun că este „curat-murdar” şi să nu ambiţioneze presa care trebuie să-şi facă datoria prin „Oameni şi Fapte”, o emisiune cu scop precis, fără menajări, fără ocolişuri, fiind vorba de cei vinovaţi, de jos şi până sus!

  Legat de acest fapt, de indolenţa unor funcţionari s-ar putea edita „Epopeea din Apa”, în care primarul a găsit ceva lăsat uitării, dar care vizează sume serioase. Acest primar este un om emblematic cu mare carismă, adevărat tribun pentru drepturile oamenilor. (Poate a împrumutat ceva din măreţia statuii lui C. Medrea, vizându-l pe V. Lucaciu! Ce frumos!) Primarul este şi trebuie să fie portdrapel al gândirii sănătoase a poporului, constructiv, fiind vorba de poporul- suveran.

  Sunt sigur că în judeţul nostru sunt conducători ce ştiu să descâlcească lucrurile şi să le dea turnura cuvenită. La fel şi legat de Hotărârea din 2010 privind partajul C.J. cu Beltiug privind Băile de acolo! M-au impresionat primarul Grad Ioan şi vicele Crişan Cosmin de la Pomi. Aceştia nu neglijează ceva ce le aparţine şi văd dezvoltarea uniformă a localităţii de centru, dar şi Aciua, Bicău sau Borleşti. Aceştia ştiu bine ce au de făcut, gândul lor fiind al bucuriei, al împlinirilor de proiecte pentru cei mulţi şi au aceştia o „foaie de parcurs” ce cunoaşte un singur drum: înainte!

  Au şi mulţi prieteni, formaţi din marea masă a populaţiei, sunt stimaţi şi respectaţi în comună pentru simplul ghid al vieţii lor. Respectă şi vei fi respectat! Foarte frumos! De aceea sunt apreciaţi şi de la alegerile locale au început să „guverneze” împreună cu Consiliul local şi împreună cu populaţia. Este ceva aparte la Pomi! Sunt oameni de admirat şi de apreciat. Ziarul acesta nu poate lăsa neobservate astfel de lucruri, care nu-s nişte întâmplări ivite ici sau colea, sunt prostici ale activităţii acestora. Duminică, de ex., Moftinul va trăi în sărbătoare, iar primarul David Gheorghe va trăi în postura unei gazde ce va lăsa buna impresie, ca întotdeauna, celor veniţi din Finteuş şi de pretutindeni pentru a-l felicita, zic eu, pentru frumoasele rezultate în munca de primar, pentru dăruirea sa, pentru ataşamentul faţă de locuitori. Va fi şi aceasta, sărbătoarea mare a Naşterii Mântuitorului, un buchet de frumoase colinde specifice românilor, creştinilor, devenite tradiţii care, ca şi iubirea, nu pier niciodată. Moftinul demonstrează şi în acest an că fără iubire nimic nu există!

  Trei localitări din trei colţuri de judeţ, localităţi ce se impun prin împlinirile lor de fiecare zi, prin aleşii, primari adevăraţi, care-şi respectă jurământul depus pe biblie şi constituţie, jurământ depus nu de formă, ci cu trăiri adânci sufleteşti. Nu am avut nicicând pretenţii de a spune că ştiu totul despre munca unui primar, dar pot să spun că ceeea ce ştiu îmi ajunge şi sunt îndreptăţit, prin statutul ce-l am, să fac unele aprecieri asupra activităţii lor, ca şi a preoţilor şi directorilor de şcoli. Le doresc tuturor bucurii şi împliniri, Sărbători fericite şi „La mulţi ani!”

  Teodor Curpaş  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img