More


  Licențiere și pentru echipele ce ajung la baraj!

  =

  olimpia-satu-mare

  Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a luat, în şedinţa de luni, 27 februarie, o decizie în privinţa meciului de baraj pentru promovarea în Liga 1.

  Membrii CEx au aprobat completarea Regulamentului de Organizare a Activităţii Fotbalistice (ROAF) cu o nouă regulă ce priveşte reprezentanta Ligii 2 din acest baraj. În cazul în care ocupanta locului 3 la finalul sezonului regulat al eşalonului secund nu îndeplineşte condiţiile de participare în prima ligă, locul acesteia va fi luat de următoarea clasată care îndeplineşte aceste cerinţe.

  Cu alte cuvinte, dacă echipa din Liga 2 nu are licenţa pentru a evolua în Liga 1, aceasta nu poate participa la baraj, cu toate că a încheiat sezonul pe locul care îi permitea acest lucru. Interesant este şi faptul că această măsură nu se aplică şi echipei din Liga 1 care joacă acest baraj, deoarece, la rândul ei, ar putea să nu aibă licenţa de a continua în primul eşalon. În cazul acesteia se aplică depunctarea, nu şi retrogradarea.

  Iată textul aprobat de membrii CEx care completează ROAF: “În situaţia în care la finalul sezonului competiţional echipa din Liga a 2-a ce are dreptul de a participa la jocul de baraj pentru promovarea în Liga I nu îndeplineşte condiţiile de participare în Liga I, jocul de baraj urmează a fi disputat de următoarea cel mai bine clasată echipă din Liga a 2-a care îndeplineşte condiţiile de participare în Liga I”.

  La finalul campionatelor din Liga 1, respectiv Liga 2, ocupanta locului 6 din play-out-ul primei ligi, respectiv ocupanta locului 3 din liga secundă, se vor întâlni într-un baraj tur/retur pentru menţinerea/promovarea în Liga 1.

  Sezonul trecut, Dunărea Călăraşi (locul 2 din play-off-ul Seriei 1 a Ligii 2) şi UTA Bătrâna Doamnă (locul 2 din play-off-ul Seriei 2 a Ligii 2) au jucat barajul pentru calificarea la barajul de promovare/menţinere în Liga 1. Arădenii au câştigat cu 5-4 la general “dubla” cu Dunărea (1-3 la Călăraşi şi 4-1 la Arad, după prelungiri), iar cu FC Voluntari au pierdut cu 0-3 în Ilfov şi au câştigat cu 1-0 la Arad, ratând astfel şansa promovării în Liga 1.

  Altfel, s-a aprobat “ca diminuarea cu 20% a taxelor pentru Liga a 2-a, astfel cum a fost aceasta stabilită în şedinţa anterioară a Comitetului Executiv, să se aplice şi cluburilor care şi-au achitat obligaţiile financiare anterior adoptării hotărârii Comitetului Executiv din 25.01.2017.”, dar şi “ca procedura privind ratificarea acordurilor dintre cluburi şi jucători să rămână nemodificată, urmând ca, până la proxima şedinţă a Comitetului Executiv, Departamentul Financiar al FRF să comunice impactul bugetar în situaţia modificării cuantumului taxei pentru aceste acorduri”  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img