More  Acțiuni organizate de SGA Satu Mare de Ziua Mondială a Apei 2017

  apa

  Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Satu Mare demarează o serie de evenimente pentru marcarea Zilei Mondiale a Apei, sărbătorită anual în data de 22 martie.

  Astfel, Sistemul de Gospodărire a Apelor Satu Mare va desfășura în perioada 20-24 martie 2017 acțiuni și evenimente educative cu scopul formării unui comportament ecologic si responsabil față de resursele de apă astfel:

  – în penitenciar se vor desfășura activități de informare cu privire la cum putem proteja mediul înconjurător si dezbateri pe tema modului in care sunt folosite sau irosite resursele naturale, iar în data de 20.03.2017 un grup de 12 deținuți vor participa la o activitate de igienizare a malurilor si digurilor râului Someș pe raza municipiului Satu Mare.

  – în perioada 21-22.03.2017 activități cu caracter didactic și educativ în şcoli și grădinițe, prezentarea unei cărți de povești – ”Ovi își face prieteni noi” reprezentând o poveste pentru copii, care îi ajută pe cei mici să se familiarizeze cu numele și localizarea principalelor râuri din România.

  – în data de 21.03.2017 acțiuni de igienizare pe baraj și conturul acumulării Călinești-Oaș.

  Sloganul anului 2017 este: Why waste water?- De ce (să) irosim apa?

  Parteneri: Biroul Educație din cadrul Penitenciarului Satu Mare, Școala Gimnazială ”Ion Creangă” – Satu Mare, Școala Gimnazială „Grigore Moisil” – Satu Mare, Grădinița cu Program Prelungit Nr.7 – Satu Mare, Primăria Satu Mare, Primăria Călinești-Oaș, Școala Gimnazială Călinești-Oaș și agenți economici.
  Provocarea lansată pentru acest an este APA și APA UZATĂ, o tematică pe cât de generoasă, pe atât de importantă pentru viața noastră. În acest sens celebrarea se dovedește a fi o bună ocazie pentru a ne reaminti cât de importante sunt eforturile concrete de identificare a problemelor și găsirea de soluții practice și eficiente pentru asigurarea accesului la servicii de apă pentru toți cetățenii României și, în același timp, asigurarea protecției resurselor de apă.

  La nivel mondial, majoritatea apelor uzate din locuințe, orașe, industrie și agricultură se întorc în natură fără a fi epurate sau reutilizate – poluând mediul și pierzând substanțe nutritive importante, precum și alte materii recuperabile.

  În loc să irosim apele uzate, trebuie să reducem volumul acestora și să le reutilizăm. În cadrul locuințelor, putem reutiliza apele reziduale reciclate la udarea grădinilor și a terenurilor cultivate. În orașe, putem epura și utiliza apele uzate la udarea spațiilor verzi. În industrie și agricultură, apele uzate pot fi epurate și folosite ca ape de răcire sau ape pentru irigații.

  Exploatând această resursă prețioasă, vom face ca circuitul apei să devină mai eficient pentru toate viețuitoarele și vom contribui la îndeplinirea Obiectivului de Dezvoltare Durabilă care vizează reducerea la jumătate a volumului de ape uzate neepurate și intensificarea procesului de reciclare și reutilizare sigură a apei.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE