More  Bulevardul Independenței din Micro 17 va fi reabilitat integral

  lucrari

  Lucrările de reabilitare a Bulevardului Independenței din cartierul Micro 17 din municipiul Satu Mare au început în această săptămână. Potrivit managerului municipiului Satu Mare, Masculic Csaba, în prima fază vor fi înlocuite bordurile.

  ”Se lucrează la scoaterea bordurilor. Necesitau să fie scoase. Erau anumite locuri unde nu era neapărat nevoie să scoatem bordura. Dar dacă scoteam numai pe 50 de metri și pe 50 de metri lăsam bordura veche atunci toată lumea ar fi spus: s-a făcut un lucru de mântuială. Că nu-s în stare să facă o stradă ca lumea. Bordurile vechi nu se aruncă ci vor fi folosite în altă parte. Noi am dorit ca această lucrare să fie făcută ca lumea”, a declarat Masculic Csaba.

  Managerul municipiului Satu Mare a mai precizat că va fi turnat un asfalt special. ”Urmează bordurarea, frezarea și turnarea asfaltului cu geo-grilă. Se va turna un asfalt de 5 cm plus geo-grila care preia toate mișcările betonului. Asta se va întâmpla pe tot Bulevardul Independenței plus strada Jubileului până la ieșirea pe strada Păuleștiului”, a mai spus Masculic.

  În municipiul Satu Mare vor fi asfaltați aproximativ 145.000 de metri pătrați, ceea ce înseamnă aproape 10% din suprafața carosabilă a municipiului Satu Mare. City-managerul Masculic Csaba a mai precizat că cele două artere principale din Micro 17, străzile Jocului și Brașovului, vor fi asfaltate în următorii doi ani.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE