More


  Colaborare între UVVG Satu Mare și o universitate din Budapesta

  - Advertisement -

  delegatie

  O delegație a Universității Semmelweis din Budapesta s-a aflat ieri în vizită la Filiala Satu Mare a Universității de Vest Vasile Goldiș. Cu această ocazie au fost puse bazele unei colaborări biomedicale între cele două unități de învățământ superior.

  Întâlnire cu oficialitățile locale și județene
  Delegația maghiară a fost compusă din prof. univ. dr. Agoston Szel, rectorul Universității Semmelweis, și prof. univ. dr. Karoly Szasz, cancelarul acestei universități, și prof. univ. dr. Marcel Pop, directorul Departamentului de Relații Internaționale.

  Universitatea de Vest Vasile Goldiș a fost reprezentată de rectorul prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, de conf. univ. dr. Andrei Anghelina, prorector, conf. univ. dr. Antonela Naaji, director Departament Relații Internaționale și Loredana Șica, șef cabinet rector. Echipa de primire de la Satu Mare a fost coordonată de directorul filialei UVVG, conf. univ. dr. Vasile Lazăr.

  Delegațiile celor două universități s-au întâlnit ieri după-amiază cu oficialitățile locale și județene, evenimentul fiind coordonat de conf. univ. dr. Mircea Teodoru. Concret, la eveniment au fost prezenți președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, reprezentantul Prefecturii, Cristian Marița, dar și managerul Spitalului Județean, Camilo Coste.

  În cadrul discuțiilor avute, s-a evidențiat importanța unei astfel de colaborări între cele două universități care pot ajuta sistemul de sănătate din județ. Autoritățile sătmărene au dat asigurări că vor sprijini cu tot ce este necesar o astfel de colaborare.

  Întâlnire cu reprezentanții instituțiilor medicale
  Aseară, la sediul UVVG Satu Mare a avut loc o întâlnire cu reprezentanții instituțiilor medicale publice și private, a asociațiilor profesionale medicale și antreprenori locali. Scopul acestei întâlniri a fost de a identifica și creiona posibilități de colaborare pe teme biomedicale între Universitatea de Vest Vasile Goldiș și Universitatea Semmelweis din Budapesta, pe de o parte, și autoritățile locale, cu aportul și interesul dezvoltării comunității științifice și academice precum și a mediului de afaceri din Satu Mare, pe de altă parte.

  Cristian Stan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img