More  Concursul Național de pian „Prietenii Muzicii” de la Satu Mare

  pian

  Așa cum se întâmplă în fiecare primăvară, de nouă ani încoace, cei mai buni elevi pianiști din toate colțurile țării și-au dat întâlnire și de această dată la Satu Mare pentru a-și demonstra măiestria în cadrul Concursului Național de pian „Prietenii Muzicii”. Competiția s-a desfășurat sâmbătă, 25 martie, în Sala de concerte a Filarmonicii „Dinu Lipatti” din Satu Mare.

  La deschiderea festivă a evenimentului care aa vut loc la ora 09.30, au participat și directorul Palatului Copiilor Satu Mare, Gabriela Urs respectiv inspectorul pentru activități extrașcolare din cadrul IȘJ, Nicu Miclăuș.

  Pe scenă au urcat 115 elevi din: Timișoara, Arad, Prahova, Sectoarele 2 și 5 din București, Tecuci, Galați, Brăila, Iași, Botoșani, Focșani, Vaslui, Suceava, Bistrița și Satu Mare.

  Evoluția concureților a fost jurizată de către: conf. Dr. Mariana Ivan de la Universitatea Națională de Arte (președintele juriului), Ana Sava (profesor de pian din Vaslui), Mariana Moga (profesor de pian la Palatul Copiilor Satu Mare) și Aureliana Șerba (de la Asociația „Prietenii Muzicii” Satu Mare). Coordonatorul Proiectului „Prietenii Muzicii” Satu Mare este profesoara de pian Mariana Moga.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE