More  Expoziție și demonstrație a polițiștilor sătmăreni de ziua lor

  demonstratie

  Cadre ale Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Satu Mare au organizat ieri, pe platoul din Centrul Nou, o expoziție a tehnicii din dotare. Această expoziție a fost organizată în special pentru copii, dar nu numai, cu ocazia Zilei Poliției Române. Astfel, elevii au avut posibilitatea de a intra într-o mașină de poliție, să vadă de unde se pornesc alarmele vizuale și sonore, ba chiar au putut folosi microfoanele de somație. De asemenea, au mai putut vedea arme din dotarea Poliției Române, precum și ustensilele de lucru folosite de polițiștii criminaliști. Puștii, care au vizitat în număr mare această expoziție, au rămas impresionați de cele văzute și mulți și-au exprimat dorința de a se face polițiști atunci când vor crește mari.

  După-amiază, polițiștii sătmăreni și-au arătat pregătirea în meseria lor prezentând o demonstrație în forță, pe platoul din Centrul Nou din Satu Mare, cu ocazia Zilei Poliției Române. La acest eveniment au asistat sute de copii și sătmăreni curioși, care au apreciat atât evoluția polițiștilor, bine pregătiți, cât și a celor doi câini de poliție: Ares și Roca.

  Spectacolul a început, practic, cu demonstrația celor doi câini de poliție, Ares și Roca, aceştia dovedindu-se a fi cei mai deștepți din țară la un concurs de profil de la finele anului trecut. Ares și Roca s-au dovedit că sunt bine antrenați, că ascultă de comenzile pe care le primesc de la instructorii lor și știu cum să reacționeze când au în față un infractor.

  În a doua parte a demonstrației, polițiștii sătmăreni au eliberat niște oameni luați ostatici de rău-făcători. Trupele speciale ale IPJ Satu Mare au interceptat în trafic autobuzul, au eliberat ostaticii în urma unei acțiuni spectaculoase și i-au prins pe infractori.

  Al treilea moment a fost reprezentat de intervenția polițiștilor sătmăreni în cazul unui jaf armat la o bancă din Satu Mare. În acest caz, infractorii, care erau și înarmați, s-au adăpostit într-o clădire, iar polițiștii au fost nevoiți să coboare în rapel pentru a-i prinde.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE