More


  Grevă de două ore la CFR, iar trenurile au avut întârzieri mari

  - Advertisement -

  cfr

  Timp de două ore, ieri dimineață, traficul feroviar a fost paralizat în toată țara din cauza unei acțiuni de protest spontane a angajaților CFR. Practic, între orele 7.00 și 9.00, trenurile au rămas încremenite în gara în care au ajuns.

  La nivelul județului Satu Mare a fost oprit un singur tren. Este vorba despre trenul Regio Satu Mare-Baia Mare, care a stat în intervalul orar mai sus menționat în gara Medieșu Aurit.

  Acțiunea de protest a feroviarilor a afectat, în schimb, trenurile care urmau să ajungă cu întârzieri mari în Satu Mare. Dintre cele mai importante pot fi amintite trenul Interregio care a stat timp de două ore în gara Oradea, și un alt tren Interegio care trebuia să vină dinspre Baia Mare.

  Oprirea spontană a activității de către angajații CFR a fost cauzată de faptul că ieri a expirat contractul colectiv de muncă și până acum nu a fost semnat un altul. Liderii de sindicat se află în aceste zile la București unde sunt purtate negocieri pentru semnarea unui nou contract colectiv de muncă.

  Interesant este și faptul că feroviarii sătmăreni nu au, cel puțin deocamdată, un lider de sindicat. Fostul lider, Maria Miclăuș, a ieșit în pensie, iar în locul ei nu a fost ales nimeni.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare