More  În așteptarea play-off-ului

  baschet

  Baschetbalistele de la CSM Satu Mare continuă să joace la foc automat în Liga Națională.

  După deplasarea istovitoare de miercuri de la Galați în care jucătoarele au stat mai mult de 24 de ore ( dus-întors) în autocar, abia ajunse acasă elevele lui Araujo vor întâlni azi de la ora 18 pe U Cluj Napoca.

  ”Joi dimineața am ajuns la Satu Mare și abia vineri am putut face două antrenamente și o vizionare. Cred că din punct de vedere al deplasărilor și al oboselii acumulate suntem cei mai dezavantajați, dar încercăm să supraviețuim ritmului”, spune antrenorul Jose Araujo.

  Tavic, Ferenczi și Wittington sunt în continuare accidentate. Din păcate doar Tavic are șanse de a reveni până la play-off…Uiuiu a bifat la Galați primele minute în tricoul CSM-ului iar Alina Crăciun , jucătoare venită chiar în ultima zi de transferuri de la Brașov, va fi mai mult ca sigur pe parchet.
  Americanca Briyona Canty a ajuns aseară la Satu Mare și va debuta abia miercuri la Sepsi după ce va efectua luni vizitele medicale .

  Partida CSM Satu Mare- U Cluj Napoca va începe la ora 18 și va fi arbitrată de Dragos Barbu, Cristian Trofim, Mate Andras Stretea.Comisar: Radu Vaida.

  Noutăți din sezonul viitor
  Marți la Târgu Mureș a avut loc ședința președinților echipelor din Liga Națională de baschet feminin.
  Una dintre cele mai interesante decizii luate de oficiali, împreună cu conducerea FRB, este aceea ca din sezonul viitor echipele din Liga Națională să fie obligate să folosească în primul sfert o jucătoare româncă de U22. De asemenea a fost păstrată regula obligativității de a avea o jucătoare româncă pe teren pe tot parcursul jocului.

  Legat de numărul jucătoarelor străine, acesta a rămas la cinci cu precizarea că doar trei dintre acestea pot fi aduse din afara Europei. Se încearcă astfel o aliniere oarecum la regulile FIBA și la ce se întâmplă în majoritatea campionatelor din Europa unde numărul noneuropencelor e limitat la doi. În plus , echipele care vor evolua în cupele europene ( Euroligă sau FIBA Europe Cup) vor avea dreptul să mai aducă o jucătoare străină din Europa , în plus față de cele 5 straniere permise în campionat.
  Toate deciziile luate la această ședință vor deveni obligatorii dacă vor fi și validate în Biroul Federal.

  Clasament

  1.ACS Sepsi SIC Sf Gheorghe 21/1 43
  2.CS Municipal Targoviste 16/6 38
  3.Universitatea Cluj-Napoca 14/8 36
  4.Olimpia CSU Brasov 13/9 35
  5.CS Phoenix Galati 11/11 33
  6.CS Municipal Satu Mare 9/13 31

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE