More


  McDonald’s poate veni la Satu Mare

  - Advertisement -

  consiliu

  Compania McDonald’s a primit undă verde din partea consilierilor locali sătmăreni pentru a veni la Satu Mare. În cadrul ședinței de ieri a Consiliului Local, a fost votat în unanimitate proiectul de hotărâre privind revocarea dreptului de folosinţă instituit în favoarea OMV România Mineraloel S.R.L. asupra parcelelor de teren de la Burdea, unde urmează a fi făcută investiția McDonald’s.

  McDrive la Burdea
  Este vorba despre terenul de la Burdea unde, nu cu mult timp în urmă, era o benzinărie OMV. ”Între Consiliul Local al municipiului Satu Mare şi OMV România Mineraloel SRL a fost încheiat contractul de asociere în participaţiune cu numărul 18056/31.10.2002 (având la bază şi HCL nr. 51/2002) având ca obiect asocierea în scopul folosirii terenului proprietatea municipalităţii pentru construcţia şi exploatarea unei staţii de alimentare cu carburanţi auto, contractul având la bază Hotărârea Consiliului Local al municipiului Satu Mare nr. 51/01.08.2002. Prin H.C.L. nr. 207/26.09.2013 s-a aprobat încetarea contractului de asociere în participaţiune nr. 18056/31.10.2002, iar prin H.C.L. nr. 215/30.10.2014 s-a revocat dreptul de folosinţă instituit în favoarea OMV România Mineraloel S.R.L., asupra terenului în suprafaţă de 1604 mp, sub C1 înscris în Cartea Funciară nr. 172873 Satu Mare. Dat fiind faptul că şi parcelele de teren înscrise în CF 58447 sub nr. top 4428/17 şi CF 58956 sub nr. top 4428/19 au făcut obiectul contractului de asociere în participaţiune nr. 18056/31.10.2002, se impune revocarea dreptului de folosinţă asupra acestora, sens în care în vederea efectuării demersurilor de publicitate imobiliară, propunem spre analiza şi aprobarea Consiliului Local prezentul Proiect de hotărâre”, se arată în expunerea de motive a proiectului.

  Asta înseamnă că terenul a fost eliberat de sarcini, astfel că cei de la McDonald’s pot veni să construiască la Satu Mare. În data de 20 martie, McDonald’s a trimis o scrisoare de intenție Primăriei Satu Mare în vederea deschiderii unui McDrive și a unui McCaffe la Burdea. Acestea ar urma să fie construite în locul fostei benzinării OMV.

  Însă, între timp, au apărut niște samsari imobiliari care, prin intermediul unor bătrânei de 80 de ani, solicită acel teren. Acum , conducerea Primăriei Satu Mare are de luptat și cu acești samsari imobiliari pentru ca investiția celor de la McDonald’s să se poată materializa.

  Prețul apei rămâne neschimbat
  Tot în cadrul ședinței de ieri, a mai fost votat bugetul SC Apaserv Satu Mare SA, a căror reprezentanți spun că anul acesta nu vor mai fi înregistrate creșteri ale tarifelor la apa furnizată cetățenilor de către companie. Bugetul mai arată că în acest an sunt prevăzute venituri mai însemnate pentru companie.

  De asemenea, a mai fost votat și proiectul de hotărâre potrivit căruia echipa de fotbal Olimpia Satu Mare poate folosi, pentru antrenament sau pentru meciurile echipelor de juniori, terenul de la baza sportivă ”Voința” din Sătmărel.

  Cristan Stan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare