More


  Primăria a pregătit proiecte de 136 milioane lei pentru PNDL

  - Advertisement -

  Consiliu-Satu-Mare

  Primăria Satu Mare a pregătit 13 proiecte a căror valoare totală depășește 136 milioane lei, sperând să obțină finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Consilierii locali au votat în ședința de ieri proiectele prin care sunt actualizați indicatorii tehnico-economici, adică se operează modificarea TVA-ului de la 20 la 19%.

  Speranțe pentru finanțare
  Primarul Kereskenyi Gabor speră ca aceste proiecte să fie selectate spre finanţare, însă în caz contrar a spus că oricum vor începe lucrările pentru aproape toate, cu finanțare din bugetul local. “Toate investiţiile, mai puţin podul, sunt incluse pentru finanţare, măcar să începem execuţia din bugetul propriu. Dacă nu vom fi ajutaţi de către Ministerul Dezvoltării Regionale, vom demara execuţia acestor proiecte, unele aşteptată să adoptăm bugetul local pentru anul 2017 şi putem să scoatem la licitaţie execuţia. Bineînţeles ar fi un mare ajutor să fie finanţate aceste investiţii din noul PNDL, dar dacă nu, cred că vom putea finanţa din bugetul local. Singura investiţie care nu putem bineînţeles finanţa din bugetul lcoal este al treilea pod, o investiţie de 90 de milioane lei. Pentru acest lucru, am şi semnalat ministrului Dezvoltării că dacă vor să ne dea o mână de ajutor aceasta este investiţia unde aşteptăm de fapt finanţare de la guvern”, a spus primarul.

  Infrastructura rutieră
  Cu o singură excepție, toate cele 13 proiecte aprobate de consilierii locali au ca obiectiv infrastructura rutieră în oraș. Este vorba despre modernizare Drumul Careiului, reabilitare clădire corp C5 de la Liceului Teoretic German Johann Ettinger. podul peste rîul Someș – amplasament strada Ștrandului (al treilea pod), reparații capitale Podul Decebal.

  Totodată, se mai are în vedere actualizarea indicatorilor tehnico-economici la obiectivele modernizare străzi Curtuiuș, modernizare strada Diana, strada 1 Iunie, Luca Sighet, Mărăști, Alexandru Vlahuță, Bixadului, Ceferiștilor, Livada, Locomotivei, Mașinistilor, precum și a străzilor Ferăstrău, Merilor și Depozitelor din Satu Mare.

  Cristian Stan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img