More

    Sătmăreni premiați la concursurile GastroPan 2017

    111111

    Otilia Râpa, Adrian Râpa și Alexandru Râpa au adus acasă, în municipiul Satu Mare, excelente rezultate de la cel mai important târg de specialitate pentru industriile de panificație, cofetărie, gastronomie și ospitalitate GastroPan.

    Cei mai pricepuți și experimentați chefi și bucătari artiști din România au participat la concursurile de gastronomie care au avut loc sâmbătă, 25 martie, în cadrul expoziției GastroPan, la Sibiu. Printre ei se numără și trei sătmăreni cu care orașul nostru se mândrește: Otilia Râpa, Adrian Râpa (foto) și Alexandru Râpa.

    Expoziția GastroPan a fost structurată pe mai multe secțiuni, care de care mai creative și mai îmbietoare spre explorarea teritoriilor imaginației.

    11111114

    La “Creație în pastă de zahăr”, sătmăreanca Otilia Râpa a obținut locul 3 cu un preparat special intitulat “Evoluția cinematografiei”. Lucrarea gastronomică – o adevărată operă de artă culinară – a impresionat pe cei prezenți prin inedita combinație imagistică a unor secvențe cu actori și filme celebre precum Charlie Chaplin (începuturile filmului), Stan și Bran (pentru ilstrarea comediei), Marilyn Monroe (filmul romantic) și Avatar (era 3D).

    Locul întâi a fost adjudecat de Adrian Râpa la secțiunea “sculptură în fructe” – care a realizat o creație culinară extrem de inventivă și artistică (poate fi observată în fotografie). Mai mult, la “Degust”, Alexandru Râpa a obținut o mențiune cu un tort indian.

    Expoziția GastroPan rămâne unul dintre evenimentele de top din industria culinară, iar municipiul Satu Mare se mândrește încă o dată cu succesele obținute acolo de către cei 3 artiști sătmăreni ai gastronomiei.

    Rareș Jucan

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE