More  Târgul Regional al Firmelor de Exercițiu

  targ-regional-al-firmelor-(2)

  Vineri, 31 martie, s-a desfășurat Târgul Regional al Firmelor de Exercițiu la Casa de Cultură a Sindicatelor din Satu Mare. Evenimentul a ajuns la a III-a ediție și se bucură de un real succes în rândul tinerilor care aspiră la cariere în antreprenoriat, care doresc să urmeze facultăți economice, dar nu numai.

  Colegiul Economic “Gheorghe Dragoș” Satu Mare a organizat pentru a III-a oară Târgul Regional al Firmelor de Exercițiu. Despre scopul acestui târg – acela de a simula cât mai fidel mediul real de afaceri și a-i sprijini pe elevi în procesul de înțelegere a procedeelor birocratice destul de complicate, dar și alte detalii, a vorbit doamna profesoară Marin Cristina – inițiatoarea acestui proiect.

  Elevii implicați în eveniment au creat standuri care să exprime cât mai bine ideile afacerilor pe care le-au gândit. Fiecare a avut un rol bine definit, exact ca într-o întreprindere de mai mici sau mai mari dimensiuni. Un element creativ remarcabil a constat în faptul că elevii au adus la târg inclusiv mascote umane – sugestii de marketing și advertising contemporan.

  targ-regional-al-firmelor-(1)

  Cum i-a ajutat efectiv un astfel de eveniment ne-au spus chiar participanții – adevărați manageri și directori de departamente, care s-au declarat extrem de încântați. Contribuția la dezvoltarea personală, cunoștințele practice de începere și menținere cu succes a unui business, familiarizarea cu sistemul birocratic destul de complex, gestionarea eficientă a unui buget, relaționarea în mediul antreprenorial – au fost numai câteva dintre beneficiile pe care elevii le-au enumerat. Sub sloganul “Un pas spre carieră. De la talent la succes”, Colegiul Economic “Gheorghe Dragoș” Satu Mare își propune ca Târgul Regional al Firmelor de Exercițiu să își păstreze înalta ținută de organizare cât mai mult timp de acum înainte.

  targ-regional-al-firmelor-(3)

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE