More

    Tot mai mulți bețivi depistați în traficul sătmărean

    betivi

    Numărul șoferilor care se urcă la volan după ce au consumat băuturi alcoolice este tot mai mare în județul Satu Mare. Și nu vorbim despre cei care au băut puțin, ci despre șoferii aflați în stare de ebrietate. Unul dintre ei, aflat în pragul comei alcoolice, a produs chiar un accident de circulație.

    Beți turtă
    Astfel, în data de 17.03.2017, polițiștii Biroului Rutier Satu Mare au identificat în trafic un sătmărean de 38 de ani, care a fost implicat într-un eveniment rutier cu pagube materiale, produs pe bulevardul Cloșca din municipiul Satu Mare. Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație alcoolică de 1,10 mg /l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care i-a fost întocmit dosar penal.

    De asemenea, în data de 18.03.2017, în jurul orei 19:50, polițiștii Secţiei de Poliţie Rurală Satu Mare, în timp ce executau activităţi pe linie rutieră în localitarea Botiz, au oprit pentru control un autoturism care circula pe strada Noroieni din localitate. La volan a fost identificat un bărbat de 66 de ani din Botiz, care fiind testat cu aparatul alcoolscop, s-a stabilit că înainte de a se urca la volan, consumase băuturi alcoolice, întrucât aparatul a indicat o valoare a concentrației alcoolice de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat. Și în data de 19.03.a.c., polițiștii Biroului Rutier Satu Mare au identificat șoferi în trafic care s-au urcat la volan deși consumaseră băuturi alcoolice. Astfel, la ora 20:20, a fost depistat conducând pe DJ 194, în localitatea Lazuri, un bărbat de 40 de ani din localitate, având o concentraţie de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat. În jurul orei 02:20, a fost depistat conducând pe strada Aurel Vlaicu din Satu Mare, un bărbat din localitatea Dara, care fiind testat cu aparatul etilotest, s- a constatat că avea o concentrație alcoolica de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cei trei s-au ales cu câte un dosar penal.

    Alte ilegalități
    Cu ocazia activităților specifice, polițiștii rutieri sătmăreni, au depistat în data de 18.03.2017, pe strada Constantin Brâncoveanu din municipiul Satu Mare, un conducător auto de 21 ani din localitate, la volanul unui autoturism deşi nu poseda permis de conducere de nicio categorie.

    În cauză s-a întocmit dosarul penal pentru comiterea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere.

    Cristian Stan

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE