More  Tratatul de la Roma – temelia construcției europene

  IMG_5143

  La împlinirea a 60 de ani de la semnarea Tratatului de la Roma, din 25 martie 1957, studenții Universității de Vest ”Vasile Goldiș” Arad – Filiala Satu Mare au participat la  dezbatere: ”60 de ani de pace, democrație și solidaritate în Europa”. În cadrul acestei acţiuni au susţinut referate, aferente acestui eveniment: prof.univ.dr. Claudiu Porumbăcean, prof. univ.dr. Nicolae Iuga și conf.univ.dr. Olimpia Neagu, care ulterior au fost dezbătute cu studenţii.

  Evenimentul a avut loc joi, 23 martie 2017, în sala 34 a Universității de Vest VASILE GOLDIŞ – Filiala Satu Mare, situată pe str. Mihai Viteazul. Dezbaterile cu studenţii au avut ca scop dezvoltarea gândirii analitice și a capacității de analiză critică pertinentă a dezvoltărilor recente din spațiul european.
  Această acţiune s-a derulat în această perioadă când șefii de stat sau de guverne din UE urmează să se reunească la Roma, în 25 martie, pentru cea de-a 60-a aniversare a Tratatului de la Roma. Această aniversare se va derula sub semnul reflecţiilor politice privind viitorul UE. În cadrul discuţiilor de la Roma va fi abordată şi varianta Europei cu ”două viteze”, despre care se vorbeşte şi se scrie foarte mult în presa internaţională.
  Dumitru Ţimerman

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE