More


  Ai decis să fii părinte ? Implică-te!

  - Advertisement -

  Ai-decis-să-fii-părinte,-implica-te-!-2

  Oare cine de la cine și ce învață? a fost întrebarea la care un număr mare de părinți alături de copiii lor au încercat să dea răspunsuri pertinente și corecte.

  Miercuri după amiaza la Școala Gimnazială Mircea Eliade s-a desfășurat a doua activitate înscrisă în calendarul proiectului UN COPIL POATE FI ORICINE, ORICE, ORIUNDE, ORICÂND pentru prevenirea absenteismului și abandonului școlar la care au participat părinți și elevi de la școala coordonatoare precum și de la școlile partenere, Școala Gimnazială Doba şi Școala Lucian Blaga.

  Echipa de proiect constituită din director Sălăgean Mariana, director adjunct Gyokos Francisc, prof. Şimonca Anca, prof. Manţa Rodica şi consilier şcolar prof. Călin Ioan Adrian au urat bun venit participanţilor subliniind importanţa muncii în echipă: părinţi, profesori, copii.

  Mediatoarele activității au fost reprezentantele CJRAE Satu Mare , doamna Geanina Petrovici Breban și doamna Balint Katalin, care au atras participanții în rezolvarea cazului ipotetic al unui elev predispus la absenteismul școlar și să caute soluțiile cele mai potrivite pentru aducerea acestuia la școală. Părinții și copiii, constituiți în grupe au oferit alternative morale și educative pentru combaterea unui fenomen îngrijorător în sistemul de educație din România, acela al abandonului școlar. Fiecare grupă și-a prezentat apoi planșa pe care au scris cauzele absenteismului, soluțiile găsite și instituțiile sau persoanele la care se poate cere ajutorul pentru rezolvarea cazului. O impresie puternică a lăsat-o Pamela, elevă la Școala Mircea Eliade, care, în cuvinte copilărești dar cu o remarcabilă sfătoșenie matură, a dărâmat mitul conform căruia școala nu este atractivă și nu merită frecventată . Ea este un copil olimpic care depune eforturi pentru a răzbi și a fi o mândrie pentru mama care o crește cu mare dragoste.

  Părinții sunt modele pentru copiii lor? a fost subiectul dezbătut după vizionarea unui film și din care s-a concluzionat că modelul pe care copiii îl adoptă în primul rând este cel părintesc dar există mirajul și pericolul anturajului nepotrivit.

  Elevii din clasa a VI A au regizat un film axat pe răspunsurile deosebit de sincere date de copii de diferite vârste la întrebările : Ce-mi place și ce nu-mi place la școală și în familie ?, care, după spusele doamnei Geanina Petrovici Breban au fost dușul rece din ale cărui picături părinții și profesorii trebuie să extragă învățămintele corecte privind implicarea sistematică în educația copiilor.

  Activitatea a continuat cu prezentarea făcută de doamna subcomisar de poliție Hrihorișan Felicia de la Inspectoratul de Poliție al Județului Satu Mare – Compartimentul de Analiză și Prevenție a Criminalității și d-na prof. consilier Macarie Simona, formator siguranță informatică.

  Cei mai mulțumiți au fost copiii care au avut alături persoanele care se ocupă de creşterea lor: părinții și profesorii! Împreună s-a realizat o faptă bună și dulce: Am plănuit în viitor o implicare sistematică şi durabilă în viaţa școlară și familială.

  Clipa de bucurie a fost îndulcită de S C “MUELLER ŞI PRIETENII” care ne-a devenit şi pertener educaţional permanent.

  Informațiile au fost oferite de către director prof. Sălăgean Mariana și consilierul școlar prof. Călin Ioan Adrian.

  Cristian Stan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img