More


  Ambulanța a fost solicitată de sute de ori de Sărbătorile Pascale

  =

  ambulanta

  În perioada Sărbătorilor Pascale, adică sâmbătă, duminică și luni, Serviciul Județean de Ambulanță a fost silicitat să intervină de peste 460 de ori. Din păcate, un copil a decedat, iar o adolescentă a fost la un pas de moarte.

  Potrivit informațiilor furnizate de Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Satu Mare, în perioada Sărbătorilor Pascale au fost înregistrate 462 de solicitări din care 381 urgențe medico-chirurgicale. Dintre afecțiunile care pot fi asociate cu excesul de mâncare și alcool, specifice sărbătorilor, pot fi menționate intervenția la 20 cazuri la care s-a solicitat ambulanța pentru dureri abdominale (colică biliară, gastrită acută, enterocolită, pancreatită, etc.), 11 cazuri – stare de ebrietate și 4- agresiuni.

  Tot în această perioadă, Ambulanța a fost solicitată să intervină în cazul unui copil de cinci ani care s-a jucat în curte pe leagăn și s-a spânzurat accidental cu şnurul hainei sale. Pentru bietul copil nu s-a mai putut face nimic deși ambulanțierii s-au străduit să-l readucă la viață.

  O adolescentă a fost la un pas de moarte chiar înainte de Paște în urma unui accident stupid. A fost salvată la timp de pompieri și ambulanțieri.

  Astfel, sâmbătă, în jurul orei 18:08, dispeceratul Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Satu Mare este solicitat, prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112, pentru a trimite rapid o ambulanță în Carei, la o fetiță de 15 ani care a căzut cu bicicleta, iar frâna de pe ghidon i-a penetrat abdomenul. La fața locului s-au deplasat și echipaje SMURD și de Ambulanță. Ghidonul a fost tăiat cu grijă de pompieri astfel încât bucata metalică din frână să nu fie mobilizată sau extrasă. Adolescenta prezenta funcții vitale în limite normale, era conștientă, astfel încât a fost transportată pentru extragerea corpului străin la o secție de chirurgie.
  Cristian Stan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img