More  Apel la sătmărenii cu suflet mare

  apel

  Asistenţii sociali de la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare au lansat un apel către sătmărenii care doresc să îi sprijine pe copiii proveniți din familii cu probleme financiare şi abandonaţi în spital, arătând că este nevoie de scutece, haine pentru nou născuţi dar şi produse de igienă. Donaţiile pot fi făcute la asistenţii de la Unitate de Primiri Urgenţe a Spitalului din Satu Mare.

  Apelul a fost făcut prin intermediul unei postări pe Facebook pe care-l redăm integral.

  “Secţiile Neonatologie şi Pediatrie sunt prima casă pentru mulţi copilaşi, care fie se nasc prematur sau cu greutate mică la naştere, necesitând îngrijiri de durată, fie se internează pentru diverse probleme de sănătate. O mare parte a acestor copii provin din medii defavorizate, părinții neputând să le asigure lucrurile de strictă necesitate pentru o îngrijire corespunzătoare.

  Pe secția Pediatrie cronici din Tășnad, copiii adandonaţi și cu probleme grave de sănătate sunt tratați și îngrijiți pe perioade îndelungate de timp, care ajung până la 8-9 luni. Pentru acești copii este nevoie zilnic de hăinuțe, scutece și produse de igienă, necesar care este acoperit integral din donații.

  Pentru a sprijini acești copii facem apel la oamenii cu suflet mare, care sunt așteptați să facă donații către Spitalul Județean de Urgență Satu Mare, constând în:
  -haine nou nascuți și copii
  -scutece de unică folosință
  -produse de igienă (șampoane) și creme anti eritem (produse noi, sigilate, aflate în termenul de valabilitate și omologate de Ministerul Sănătății)”, au transmis asistenţii de la Spitalul din Satu Mare.

  Produsele donate pot fi predate asistenților sociali din UPU Satu Mare, în fiecare zi, pe bază de proces verbal”, se arată în apelul respectiv.

  Sătmărenii sunt invitați astfel să facă ofaptă mare chiar în săptămâna patimilor și, prin gestul lor, să acordă o șansă copiilor care au venit pe lume cu o grea soartă.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE