More  Artistul adoptat al Sătmarului

  Artistul-adoptat-al-Sătmarului-(2)

  Probabil că fiecare oraș are artiștii lui de adopție. Excepție de la această regulă nu face nici municipiul Satu Mare, de care s-a îndrăgostit un tânăr artist băimărean, chiar învestit de unii prieteni cu titlul “băimăreanul sătmărean” – datorită prezenței sale frecvente la noi în județ.

  Sergiu este în fapt interpret de colinde tradiționale maramureșenești – cunoscându-l personal chiar pe renumitul colindător Ștefan Hrușcă cu care a avut inclusiv câteva colaborări – dar și pianist, compozitor, solist, contratenor și poet în devenire. Cochetează și cu lumea actoriei, fapt pe care l-a demonstrat în urma participării la emisiunea celebră iUmor de pe un post național. Sergiu spune că a ajuns pe meleagurile sătmărene oarecum întâmplător, printr-o conjunctură favorabilă în urma colaborării dintre doi oameni de cultură băimăreni și sătmăreni. Astfel, gradual a intrat în viața culturală a județului Satu Mare și a fost remarcat de scriitorul și directorul Muzeului Județean de Istorie Satu Mare, Felician Pop. Dânsul i-a devenit astfel un fel de mentor, invitându-l să susțină momente artistice la diverse evenimente din municipiul Satu Mare și din împrejurimi.

  Artistul-adoptat-al-Sătmarului-(3)

  În consecință, a ajuns să participe apoi și la spectacole de binefacere cum ar fi cel în care l-a sprijinit pe un tânăr cu scopul de a lua parte la o competiție mondială de beatboxing din Statele Unite. După cum el însuși afirmă – a ajuns să cunoască străzile Sătmarului poate mai bine ca unii sătmăreni. Pur și simplu s-a îndrăgostit de acest oraș, vine foarte des aici și îi plac oamenii locului care inspiră un aer occidental, dar în același timp fiind prietenoși – “faini” – după cum spune el în limbajul specific ardelenesc cu puternice accente de Maramureș. Tocmai din aceste motive, se consideră, dar și alții îl consideră – un artist adoptat al Sătmarului – și se mândrește cu acest lucru.

  Sergiu este de asemenea fost participant la audițiile pentru Românii au Talent, unde a impresionat juriul. Cu toate acestea, pe lângă faptul că are o carieră artistică în plină ascensiune, el dorește să urmeze în viitor și studii universitare în domeniul anatomopatologiei.

  Artistul-adoptat-al-Sătmarului-(1)

  Sergiu Gliga este un nume care promite să devină din ce în ce mai cunoscut în județul Satu Mare, iar noi, “audiența” – așa cum îi place lui să spună – abia așteptăm să îi ascultăm surprizele artistice viitoare.

  Rareş Jucan

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE