More


  Bucuriile Luminii Floriilor

  - Advertisement -

  Prin intermediul puterii gândurilor noastre, a fiilor lui Dumnezeu, avem posibilitatea de a ne reîntoarce în ziua de Duminică, 2 aprilie, din anul 33, când Mântuitorul Iisus Hristos a intrat în Ierusalim. Dacă suntem puternici în credința noastră dăruită de Mântuitorul Iisus Hristos și de bunul Dumnezeu, vom putea retrăi acele momente înălțătoare alături de mulțimea de oameni “ cu ramuri de finic și măslin în mâini “, care veniseră să-l întâmpine pe Iisus Nazarineanul. Se spune că: “ Învierea lui Lazăr era cauza potrivit căreia i se datora, în cea mai mare măsură, această primire însuflețită “. În urechile și-n sufletele noastre vor răsuna, ca bătăile vii ale unui clopot fermecat, cuvintele nemuritoare și pline de lumină dumnezeiască: “ Osana! Bine este cuvântat Cel ce vine întru numele Domnului! ”.

  Chiar dacă ne vom simți copleșiți de mulțimea entuziasmată, în momentele în care Iisus va trece prin dreptul sufletelor noastre vom simți o liniște nepământească ieșită din comun, iar strălucirea nevăzută a înțelepciunii Luminii Adevărate se va strecura în trupurile noastre – temple ale Duhului Sfânt – ca o binecuvântare veșnică. Acolo, în Ierusalim, alături de Iisus Hristos vom simți și acea desprindere de lumea materială, de ispitele cele lumești ale Potrivnicului.

  Pentru prima dată în viața noastră vom afla cu adevărat că nu există graniță între moarte și viața veșnică. Toate barierele și lanțurile nevăzute ale robiei Păcatului au fost sfărâmate de Mântuitorul Iisus Hristos prin Învierea lui Lazăr și prin intrarea Lui în Ierusalim. Alături de Iisus, acolo în Noul Ierusalim, vom percepe esența „Legii celei noi” . În trupul ei, sfinţit de mesaje divine, vom regăsi pe tot parcursul vieții Forța dumnezeiască, lăsată nouă prin pilde, parabole și înălțătoare învățături, ne va călăuzi în această viaţă pentru a ne putea desprinde de atracțiile lumești, dar și pentru a lupta în permanență cu provocările Diavolului, așa cum a procedat și Iisus Hristos în calitate de om.

  Doamne, cât de actuală este prezența lui Iisus Hristos în sufletele noastre cuprinse de bucuria reîntâlnirii cu El în Duminica Floriilor, care coincide cu intrarea Sa în Ierusalim. Acolo, ne va răsuna în urechi și cuvintele Sfântului proroc Zaharia, care a profețit Intrarea lui Isus în Ierusalim, înainte cu mai bine de patru sute de ani: ”Bucură-te foarte fiica Sionului, veselește-te fiica Ierusalimului, că iată Împăratul tău vine drept și biruitor, smerit și călare pe asin, pe mânzul asinei”.

  Nicio bucurie și fericire lumească nu poate fi egalată cu momentele înăltătoare ale Intrării lui Iisus Hristos în Ierusalim şi Învierea Lui din morţi. Aceste trăiri sfinte unice, pline de înțelesuri Depline, cred că semnifică și intrarea în conștiințele noastre a „jaloanelor” menite să ne conducă spre Împărăția lui Dumnezeu. Prin Înviere, sufletele noastre au fost curățate de întunecimea păcatului originar, iar dinaintea noastră s-a așternut covorul miraculos al cuvintelor pline de ” Lumina cea adevărată” rostite de Iisus Hristos: ” Eu sunt Calea, Adevărul și Viața. Nimeni nu vine la Tatăl Meu decât prin Mine. “- Ioan, cap.14,6.

  Nouă creștinilor nu ne rămâne decât să ne menținem pe Calea Luminilor lăsată nouă prin cuvintele scripturistice ale Sfinților Apostoli, a tălmăcirilor tuturor Sfinților, care reprezintă de fapt “hrana spirituală” zilnică menită să ne dea Puterea cea Adevărată de a răzbi în această viață plină de ademeniri vremelnice. Noul Ierusalim, săvârșit de Lumina dumnezeiească coborâtă pe pământurile sfinte prin Iisus Hristos, să-l purtăm mereu în sufletele noastre urgisite de poverile trecătoare ale ispitelor lumești. Numai în acest fel, vom putea să ne mutăm și noi din “moarte la viața cea veșnică”, să ne reîntoarcem Acasă în Neplânsul Grădinii nemuritoare a Raiului.

  Dumitru Ţimerman  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare