More


  Bursa Generală a Locurilor de Muncă, o reușită la Satu Mare

  =

  bursa-locurilor-de-munca

  Bursa Generală a Locurilor de Muncă, acțiune organizată de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Satu Mare, s-a desfășurat ieri, 7 aprilie, la Casa de Cultură a Sindicatelor Satu Mare. Evenimentul și-a atins obiectivul pentru care a fost organizat, astfel că aproape 320 de sătmăreni și-au găsit un job. Se poate spune că Bursa Generală a Locurilor de Muncă a fost o reușită la Satu Mare.

  Deschiderea oficială
  Zi aglomerată la Bursa Locurilor de Muncă și totodată plină de speranță la o viață mai bună pentru cei aflaţi în căutarea unui loc de muncă. Evenimentul a adus în același cadru cererea și oferta din județul Satu Mare prin prezența a 69 de operatori economici care au venit la bursă cu aproximativ 800 de oportunități de job-uri dintr-o gamă variată de domenii. Cuvântul de deschidere l-a susținut directorul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Satu Mare, Simona Derșidan, care a subliniat importanța organizării unui astfel de eveniment atât pentru angajatori, cât și pentru șomeri sau toate categoriile de persoane care caută să muncească și nu au găsit o conjunctură favorabilă până în prezent. De asemenea, a mulțumit reprezentanților mass- media sătmărene pentru sprijinul acordat în promovarea evenimentului, astfel încât informația să ajungă la oamenii care au cu adevărat nevoie să o audă sau să o citească. La eveniment au fost prezente și oficialități printre care prefectul Darius Filip și viceprimarul Doina Feher. Prefectul Darius Filip a ținut să felicite instituția AJOFM Satu Mare pentru inițiativă și buna organizare: “Vreau să felicit AJOFM Satu Mare pentru organizarea acestei burse. Să știți că nu e un lucru ușor să aduni 800 de locuri de muncă și atâția oameni la o bursă. Aș dori de asemenea să urez succes tuturor celor care își caută un loc de muncă astfel încât să poată găsi ceea ce își doresc și angajatorilor ca să poată recruta angajații doriți.”

  Participare numeroasă
  Din cei 190 de agenți economici contactați, 62 de agenți economici au fost prezenți la bursă și au oferit 792 de locuri de muncă din care 29 pentru studii superioare. Principalele domenii în care s-au făcut oferte de muncă sunt: Industria mecanică – 339 locuri de muncă în următoarea structură: operatori CNC, lăcătuș mecanic, montator subansamble, sudor, strungar, inginer automatist, inginer electromecanic; Industria textilă – 121 locuri de muncă, în meseriile: confecţioner asamblor articole textile, tricotor, cusător fețe încălțăminte, confectioner prelucrător în industria textilă; Industria lemnului – 60 locuri de muncă, tâmplar, tapițer, maistru, lăcuitor lemn, programator; Construcții – 32 locuri de muncă, zidar, zugrav, dulgher dar și alte domenii – 240 locuri de muncă, lucrător comercial, bucătar, barman, grădinar, vulcanizator ospătar, etc. La bursă au participat 850 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă din care 36 au fost angajate în ziua bursei. Din chestionarele completate de către agenții economici a rezultat faptul că 282 de persoane au fost selectate în vederea participării la interviu pentru angajare. Cu ocazia bursei, AJOFM Satu Mare a prezentat si oferta locurilor de muncă din Uniunea Europeană prin standul realizat de reprezentantul Eures , precum și oferta de formare profesională pentru anul 2017.

  ”Considerăm ca această bursă a fost de un real folos atât pentru agenții economici participanţi, cât si pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă sau care doresc să-și schimbe profesia. AJOFM Satu Mare va răspunde cu promptitudine la orice solicitare a agenților economici de a organiza noi burse care să le permită acestora să-și gasească forța de muncă de care au nevoie”,a mai declarat, la finalul acțiunii, directrorul AJOFM Satu Mare, Simona Derșidan.

  Rareş Jucan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img