More


  Campanie de amploare a Poliţiei Satu Mare

  - Advertisement -

  politie

  Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare a lansat ieri, într-o conferinţă de presă, cea de-a XII-a ediţie a campaniei “Săptămâna Prevenirii Criminalității”, un punct special fiind siguranţa copiilor pe internet, pentru a nu devini victime. Campania a fost lansată de către Felicia Hrihorișan, şeful Biroului de Ordine Publică, Marius Mureșan, inspectorul Liviana Chiorean și şeful Biroului Rutier din municipiul Satu Mare, Flaviu Pișcoran.

  Campania a început chiar ieri cu caravana prevenirii furturilor din locuințe și a înșelăciunilor în municipiul Carei şi comunele Căuaș și Moftin. Programul va continua azi, 4 aprilie, cu tema siguranța în mediul online. Vor avea loc sesiuni de informare privind modalitățile de racolare pe internet a victimelor traficului de persoane, între orele 10-12, la Colegiul Tehnic „Eliza Zamfirescu”. Prezentarea va fi făcută de către Simona Dejeu, reprezentant ANITP Oradea, polițiști din structura de prevenire, elevi și psihologi școlari.

  Inspectorul Liviana Chiorean a explicat că în acest an s-a pus un accent mare pe prevenirea copiilor, mai ales după episoadele din ultimele săptămâni.

  Tot azi, de la ora 17.00, la Școala Gimnazială „Octavian Goga” va avea loc o sesiune de informare pentru părinți „Pericolele vieții virtuale- semne de alarmă în comportamentul copiilor”, acțiunea vizând conștientizarea de către părinți a necesității de a stabili reguli de utilizare a internetului pentru copii, în vederea prevenirii victimizării minorilor. Sesiunile de informare a elevilor și părinților vor continua miercuri la Școala Gimnazială Mădăras – orele 10-12 și Școala Gimnazială „Mircea Eliade” – ora 16.00. Joi, 6 aprilie, va fi organizată acţiunea cu tema “Prevenirea violenței în mediul familial” și dezbateri cu elevii pe tema „Violența în familie și relația victimă-agresor” între orele 10- 12 la Colegiul Tehnic de Transporturi și Telecomunicații „Ion I. C. Brătianu”, dar şi sesiunea de informare cu tema „Spune NU violenței în familie!” la Draxlmaier.

  Vineri, 7 aprilie, se vor desfășura activități în Grădina Romei și la Școala de șoferi Nord Star. Între orele 10-11, în Grădina Romei va avea loc acțiunea Polițist Junior – activități practice de cunoaștere a misiunii polițistului rutier și de învățare a regulilor de traversare. Între orele 11.00-12.00 va fi Gala desenului tematic pentru preșcolari „Pietonul isteț și responsabil”.

  Rareş Jucan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img