More


  Cântă și ne reprezintă în lume

  =

  Cântă-și-ne-reprezintă-în-lume

  Județul și municipiul Satu Mare se mândrește cu două tinere artiste care ne fac cinste în țară și în lume. Surorile Hermina și Ștefania Hotca au participat până în prezent la concursuri în toată România, Europa și nu numai, au fost actrițe în 5 filme și interpretează cântece originale deja de mult timp.

  Hermina și Ștefania Hotca sunt eleve la Colegiul Național Mihai Eminescu din Satu Mare în clasele a VI-a și a XI-a și amândouă cântă vocal, la vioară și pian. Pe lângă școală – unde au rezultate foarte bune – Hermina Hotca fiind spre exemplu olimpică națională la geografie – surorile Hotca au o carieră artistică în plină ascensiune. Au performat în cadrul unor concursuri muzicale din Italia, Rusia, Turcia, Ucraina sau Germania – unde au onorat județul Satu Mare cu mai multe premii întâi. Tinerele artiste spun că experiența acumulată în străinătate le-a dezvoltat foarte mult atât ca oameni, cât și ca artiști, prin expunerea la o diversitate culturală incredibilă, oportunitatea de a compara industriile muzicale de la noi și din alte țări nu doar europene, ci și din Asia de pildă.

  Ștefania și Hermina Hotca sunt de asemenea implicate în proiectul pentru copii “Ella Bella și prietenii din Yupilandia” – având numeroase spectacole înclusiv în țară împreună cu actori de la Teatrul de Nord Satu Mare. Colaborarea cu aceștia, munca într-un mediu actoricesc profesionist în consecință, le-a ajutat foarte mult în perfecționarea abilităților ca tinere actrițe. Lumea actoriei nu le este însă străină de foarte mult timp, pentru că au avut deja roluri în filme pentru copii precum “Peștele Verde” “Vine moșul” “Pădurea Albastră” “Trupa de Show” sau “Dramaticus” – toate în regia lui Dumitru Lupu.

  Surorile Hotca sunt bune prietene atât în lumea artistică, cât și în viața de zi cu zi. Dacă în unele familii competitivitatea nu tocmai cordială între frați poate fi întâlnită, în cazul lor acest lucru categoric nu se aplică. Se susțin reciproc și se bucură fiecare pentru rezultatele celeilalte, să nu mai vorbim despre activitățile și melodiile comune – unde rezonanța emoțională dintre cele două este vădită. Ștefania a obținut premiul Radio Romania Actualități pentru cea mai bună prezență artistică la concursul Delfinul de Aur. De asemenea, în colaborare cu Ella Bella, (Mihaela Avași), a fost realizatoarea unei emisiuni de copii atât la televiziune, cât și la un post de radio local. Surorile Hotca se implică artistic în mod activ și în comunitatea locală astfel, ele urmând și anul acesta, ca în fiecare an, să susțină momente la zilele localităților din județ. Până în prezent sunt confirmate prestații la Halmeu și Turț, urmând și altele.
  Rareș Jucan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img